UPDATE COVID 19 maatregelen

Meer over reizen van en naar Sri Lanka en de Malediven, het vaccineren van Nederlanders in Sri Lanka en de Malediven en handige informatie bronnen.

Reizen van en naar Sri Lanka en de Malediven

Wij wijzen u erop dat de Nederlandse overheid nog steeds adviseert alleen te reizen als het strikt noodzakelijk is. Sri Lanka en de Malediven hebben hun grenzen al wel geopend voor toeristen.

 Voor mensen die naar Sri Lanka willen komen om hier te wonen/werken, geldt nog steeds dat U heeft toestemming nodig heeft van de Sri Lankaanse regering voor uw vlucht en aankomst. Daarna moet u ten minste 14 dagen in strikte quarantaine in een overheidsquarantainecentrum of tegen betaling in een aangewezen hotelkamer.

 Wilt u Nederland inreizen vanuit Sri Lanka? Dan moet u als reiziger (van 13 jaar en ouder) een negatieve COVID-19 NAAT (PCR)-testuitslag van maximaal 24 uur oud laten zien bij het aan boord gaan van het vliegtuig naar Nederland. Of u moet in het bezit zijn van een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud bij het boarden van het vliegtuig naar Nederland en een negatieve NAAT (PCR)-test die maximaal 72 uur oud is bij aankomst in Nederland. Er is geen mogelijkheid om een commerciële sneltest in Sri Lanka te doen. U kunt wel een sneltest doen op de Malediven bij het Tree Top Hospital in Malé (MVR 550,00). Of u kunt een sneltest doen op het vliegveld van Abu Dhabi of Dubai tijdens het overstappen. Houdt er echter rekening mee dat als u dan positief test, u de ter plaatse geldende regels moet opvolgen.

Vaccineren van Nederlanders in Sri Lanka en de Malediven

Nederlanders met een geldige residence permit voor Sri Lanka of de Malediven en die ouder zijn dan 30 jaar (Sri Lanka) of 18 jaar (Malediven) worden meegenomen in het vaccinatieprogramma van Sri Lanka en de Malediven. Het vaccinatieprogramma van Sri Lanka focust eerst op Colombo. De ambassade raadt Nederlanders aan zich te laten informeren over de mogelijkheden bij een lokaal vaccinatiecentrum. Er zijn geen kosten aan de vaccinaties verbonden.

Meer informatie

Lees hier de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

Adviezen van de Rijksoverheid over reizen en vakanties staan hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie

U vindt meer informatie over de actuele COVID-19 situatie in Sri Lanka hier: www.covid19.gov.lk

Sri Lanka opent haar grenzen voor toeristen onder strikte maatregelen: www.srilanka.travel/helloagain

Voor updates over de situatie in de Malediven kunt u terecht op de site: www.visitmaldives.com/en/covid19-updates

Wanneer u in Sri Lanka of op de Malediven verblijft, raden we u aan zich te registreren bij de ambassade zodat wij u op de hoogte kunnen houden van actuele ontwikkelingen. Dit kan via de BZ informatieservice: https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/

Mocht u alsnog vragen hebben, dan kunt u een email sturen naar col@minbuza.nl. Voor noodgevallen kunt u contact op nemen met het BZ contactcentrum: +31 247 247 247.

Vriendelijke groet,

de Nederlandse Ambassade in Sri Lanka.