Wat kan de ambassade in Luxemburg zakelijk voor u betekenen

Eén van de doelen van de Nederlandse ambassade in Luxemburg is het bevorderen van de economische relatie tussen Luxemburg en Nederland. Wij bieden praktische ondersteuning aan Nederlandse bedrijven die actief zijn of willen zijn op de Luxemburgse markt. Ook voor hulp bij zakelijke problemen of lokale procedures kunt u bij het ambassadenetwerk terecht.

Marktinformatie

Wilt u meer weten over de Luxemburgse markt? Heeft u behoefte aan praktische informatie, bent u op zoek naar een specifiek contact of wilt u advies over de kansen die er in uw sector zijn? Of heeft u vragen over specifieke wet- en regelgeving, of het ondernemersklimaat?

Graag zetten wij ons ervoor in om uw kansen op de Luxemburgse markt te vergroten. Ook hebben wij de kansrijke sectoren voor u beschreven.

Wij kunnen u bijvoorbeeld introduceren bij ons netwerk. Daarnaast kunnen wij u helpen bij het vinden van een zakenpartner. Wij kennen de cultuur en weten de weg bij lokale instanties. Dat is goud waard wanneer u een nieuwe markt betreedt.

Het kan voorkomen dat u tegen situaties aanloopt waarin de (plaatselijke) overheid niet lijkt te willen meewerken. Of misschien werpen officiële procedures drempels op. Het ambassadenetwerk kan u dan mogelijk van dienst zijn. Vaak hebben onze medewerkers sneller toegang tot de mensen die obstakels kunnen wegnemen.

Of u nu op zoek bent naar algemene of specifieke marktinformatie, partners en afnemers of contacten bij belangrijke organisaties: wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zakelijk netwerk, contacten en advies

Bent u op zoek naar specifieke zakelijke contacten in Luxemburg? Vanuit Nederland is het niet altijd eenvoudig om agenten, afnemers of partners te vinden. De economische afdeling kan u daarbij in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) helpen.

In een vrijblijvend en gratis adviesgesprek verstrekt een RVO-adviseur informatie en advies op basis van uw wensen en doelen. Het kan hierbij gaan om zaken als financiering van uw plannen, kansen in het land op het gebied van uw interesse of het opstellen van een profiel van uw onderneming voor het benaderen van (mogelijke) zakenpartners.

Wilt u samenwerkingspartners vinden om te ondernemen en innoveren in Europa? Kijk dan ook eens naar het Enterprise Europe Network (website in het Engels).

Deelname aan evenement, beurzen, handelsmissie

Heeft u zakelijke ambities? Kijk dan of u mee kunt gaan met een uitgaande handelsmissie. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) vindt u een compleet overzicht van handelsmissies.

Kijk voor voorgenomen reizen op de economische reisagenda. Deze geeft een overzicht van de komende handelsmissies. De reisagenda is afgestemd tussen de Rijksoverheid, decentrale overheden en het bedrijfsleven. Voor vragen over de economische reisagenda kunt u een e-mail sturen naar reisagenda@minbuza.nl.

Ook een gezamenlijke beursinzending  - vaak in een zogenoemd Hollandpaviljoen - is een effectieve manier om te bouwen aan uw buitenlandse én Nederlandse netwerk. U lift dan mee op de collectieve aandacht en de promotiekracht van Nederland.

Neem ook eens een kijkje in de agenda van InternationaalOndernemen.nl. Hierin staan activiteiten zoals vakbeurzen, seminars en netwerkborrels die plaatsvinden in Luxemburg.