Nederlands economisch netwerk in Luxemburg

Heeft u concrete plannen om zaken te doen in Luxemburg? In Luxemburg staat de ambassade klaar voor u als ondernemer. Via Nederland Wereldwijd heeft u toegang tot het Nederlandse economisch-diplomatieke netwerk van de ambassades. U kunt ook bij andere organisaties terecht.

Landbouwraad Brussel

De Landbouwafdeling van de Nederlandse ambassade in Brussel behartigt ook de belangen van Nederland in Luxemburg op het terrein van landbouw, natuur en visserij.

Het landbouwteam is er voor  bedrijven, ondernemers en kennisinstellingen in alle schakels van de agroketen: uitgangsmateriaal, agroproducten, techniek, dienstverlening, handel en afzet. Wij leveren advies aan zowel Nederlandse ondernemingen die al in Luxemburg gevestigd zijn, als aan bedrijven die de eerste stappen op de Luxemburgse markt willen zetten.

Nico van Opstal, Landbouwraad

Caroline Schauvlieger, Landbouwattaché

Telefoon: +3226791550

E-mail: bru-lnv@minbuza.nl

House of Entrepreneurship (HOE)

House of Entrepreneurship (HOE) is opgezet in 2016 door de Kamer van Koophandel en het Ministerie van Economie in Luxemburg. Het dient als platform voor ondernemers en brengt verschillende partijen samen die betrokken zijn bij het opzetten van projecten en/of bedrijven.

House of Entreneurship dient als eerste informatiepunt voor vragen van (buitenlandse) ondernemers uit uiteenlopende sectoren. Via zijn one-stop-shop (OSS), het speciale aanspreekpunt voor ondernemers, biedt het een dienstenaanbod voor zowel nieuwe ondernemers als voor al gevestigde ondernemers.

Voor vragen kunt u House of Entrepreneurship mailen in de talen Frans, Duits of Engels. Zij streven ernaar om elke vraag binnen 48 uur te beantwoorden. Meer informatie kunt u vinden op de site van House of Entrepreneurship (in het Engels).

Chambre des Métiers du Grand-Duché de Luxembourg

De Chambre des Métiers is een instantie die meer dan 150 ambachten vertegenwoordigt op het gebied van o.a. voedsel, mechanica, bouw en huisvesting, communicatie, multimedia, podiumkunsten en artistieke beroepen. Het biedt advies en ondersteuning voor de oprichting en overdracht van bedrijven evenals bijstand en advies op juridisch, economisch, technologisch en Europees gebied. Hier kunt u ook terecht voor informatie over het MKB (midden- en kleinbedrijf), zoals regelgeving en statistische gegevens. 

Meer informatie kunt u vinden op de site van Chambre des Métiers (in het Frans) of u kunt contact opnemen via contact@cdm.lu.

Nederlandse kamer van koophandel voor België en Luxemburg (NKVK)

De Nederlandse kamer van koophandel voor België en Luxemburg (NKVK) is een onafhankelijke ledenvereniging die Nederlandse bedrijven helpt met zakendoen in België en Luxemburg door het verlenen van zakelijke diensten in de domeinen van handelsbevordering, kennisoverdracht, netwerking, lobbying en individuele begeleiding.

Voor meer informatie kunt naar de site van de NKVK of contact opnemen via info@nkvk.be.

Meer informatie en vragen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de ambassade in Luxemburg. Wij proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

E-mail: LUX@minbuza.nl