Pasfoto voor paspoort of ID-kaart in Luxemburg

Woont u in Luxemburg? U kunt een paspoort of ID-kaart aanvragen bij de ambassade in Luxemburg. U heeft dan onder meer een pasfoto nodig die aan de eisen voldoet.

Eisen aan pasfoto voor paspoort of ID-kaart

De pasfoto in een paspoort of identiteitskaart moet voldoen aan een aantal eisen. Er gelden eisen voor: maatvoering, fotokwaliteit, achtergrond, weergave, houding, uitdrukking, bril, belichting en positionering.

U vindt de eisen aan pasfoto’s op rijksoverheid.nl.

Pasfoto laten maken

Pasfoto’s voor een buitenlands paspoort zijn vaak anders dan de Nederlandse. Geef een buitenlandse fotograaf daarom altijd door aan welke eisen de pasfoto moet voldoen. Vertel ook dat de foto’s voor de Nederlandse ambassade of consulaat zijn. Anders wordt de foto mogelijk niet geaccepteerd voor de aanvraag van het paspoort of de ID-kaart. De fotografen in de buurt van de ambassade of het consulaat die bekend zijn met de Nederlandse eisen, staan hieronder vermeld.

Online pasfoto's

Via deze site kunt u online een pasfoto maken die voldoet aan de Nederlandse eisen:

Pasfoto.nu
Website: Pasfoto.nu

Fotografen in Luxemburg

De Nederlandse ambassade raadt aan om te vermelden dat de pasfoto moet voldoen aan de Nederlandse eisen. In Luxemburg zijn de volgende fotografen bekend met de Nederlandse eisen:

Photo Kalliste
52, Rue d'Anvers
L-1130 Luxemburg
Telefoonnummer: +352 40 99 68

Imagecenter
45, Avenue de la Liberté
L-1931 Luxemburg
Telefoonnummer: +352 49 24 54