Reisadvies Caribisch deel van het Koninkrijk

Het reisadvies voor Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Saba en Sint Eustatius. Laatste update 5 april 2020.

Reisadvies Curaçao

Het luchtruim van Curaçao is gesloten voor alle binnenkomende passagiersvluchten om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Per maandag 30 maart 2020 kunnen ingezetenen met een retourticket in deze periode niet naar Curacao afreizen. Personen die naar Curaçao moeten reizen voor het uitoefenen van werkzaamheden in verband met voor Curaçao onmisbare vitale processen, moeten hiervoor vooraf schriftelijke toestemming krijgen. Reizigers wordt geadviseerd contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij en/of de reisorganisatie.

Lees de veelgestelde vragen bij het reisadvies Curaçao.

Reisadvies Aruba

Het luchtruim is vanaf 15 maart 2020 gesloten voor passagiersvluchten uit alle landen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ingezetenen van Aruba die momenteel in Europa verblijven, kunnen volgens de lokale autoriteiten terugkeren. Reizigers wordt geadviseerd contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij en/of de reisorganisatie.

Lees de veelgestelde vragen bij het reisadvies Aruba.

Reisadvies Sint Maarten

Het luchtruim van Sint Maarten is op dit moment gesloten voor passagiersvluchten uit alle landen, om verdere verspreiding van het virus tegen te gaanReizigers wordt geadviseerd contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij/reisorganisatie en zich te registeren op de website van Buitenlandse Zaken.

Lees ook de veelgestelde vragen bij het reisadvies Sint Maarten.

Reisadvies Bonaire

Reizen naar Bonaire vanuit Nederland is vanaf 14 maart niet mogelijk. Ook vluchten vanuit andere plekken in Europa, VS en andere landen die een risico vormen, zijn opgeschort tot eind maart, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat geldt ook voor ingezetenen. Er geldt ook een aanmeerverbod voor cruiseschepen. Reizigers wordt geadviseerd contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij en/of de reisorganisatie.

Lees de veelgestelde vragen bij het reisadvies Bonaire.

Reisadvies Saba

Vanaf maandag 16 maart geldt er een algeheel verbod op het bezoeken van Saba. Zowel het vliegveld als de haven is afgesloten voor alle passagiers. Alleen medische specialisten en ingezetenen worden in staat gesteld terug te reizen. Ingezetenen moeten bij aankomst 14 dagen in zelfquarantaine. Reizigers worden aangeraden contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij en/of de reisorganisatie.

Sint Eustatius

Reizen naar Sint Eustatius vanuit Nederland is momenteel niet mogelijk. Ook vluchten vanuit andere plekken in Europa, VS en andere landen die een risico vormen zijn opgeschort tot eind maart, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Passagiers van risico-eilanden moeten bij aankomst zorgen dat zij zich 14 dagen afzonderen (in zelfquarantaine). Reizigers worden aangeraden contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij en / of de reisorganisatie.