Reisadvies Caribisch deel van het Koninkrijk

Het reisadvies voor Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Saba en Sint Eustatius.

Laatste update: 08 augustus 2020, 10:15

Reisadvies Aruba

Omdat het aantal besmettingen met Corona (Covid-19) op Aruba snel stijgt worden niet-noodzakelijke reizen naar Aruba afgeraden. Als u vanuit Aruba terugkomt in Nederland krijgt u het dringende advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. Door dit advies op te volgen draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland.

Lees hier wat de regels zijn voor thuisquarantaine.

Als u om noodzakelijke redenen naar Aruba afreist, moet u voorafgaand aan de reis een gezondheidsverklaring uploaden via www.edcardaruba.aw waar ook informatie te vinden is over de voorwaarden voor inreizen. U bent ook verplicht een COVID-19 reisverzekering af te sluiten via genoemde website.

Houd actuele informatie van de lokale overheid in de gaten. Neem contact op met uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij.

Reisadvies Sint Maarten

Niet-noodzakelijke reizen naar Sint Maarten worden afgeraden vanwege de sterke stijging van het aantal COVID-19 besmettingen en het daarmee gepaard gaande risico.

Indien u om noodzakelijke redenen afreist naar Sint Maarten, dient u voorafgaand aan de reis een gezondheidsverklaring in te vullen via de website https://stmaartenentry.com/. Ook dient een negatief resultaat van een COVID-19 PCR-test van uiterlijk 72 uur voor vertrek ingediend te worden bij aankomst. Reizigers zijn verplicht een reisverzekering te hebben afgesloten. Bij terugkeer in Nederland wordt reizigers uit Sint Maarten dringend geadviseerd 14 dagen in quarantaine te gaan.

Houd actuele informatie van de lokale autoriteiten in de gaten via de website https://stmaartenupdates.com/.

Thuisquarantaine
Als u vanuit ‘oranje’ gebied terugkomt in Nederland krijgt u het dringende advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. Lees meer over reizen en thuisquarantaine.

Reisadvies_Curaçao_01-07-2020

Reisadvies Curaçao

Per 1 juli 2020 is reizen vanuit Nederland naar Curaçao mogelijk. Reizigers dienen voorafgaand aan de reis een “Public Health Passenger Locator Card” en immigratiekaart in te vullen via www.gobiernu.cw . Ook dient een negatief resultaat van een COVID-19 PCR-test van uiterlijk 72 uur voor vertrek ingediend te worden bij aankomst. Reizigers kunnen inreizen indien zij niet in de 14 dagen voorafgaand aan de reis in een gebied met wijdverspreide transmissie van het COVID-19 virus zijn geweest. Reizigers zijn verplicht een reisverzekering te hebben afgesloten.

Houd actuele informatie van de lokale autoriteiten in de gaten.

Reisadvies_Bonaire_01-07-2020

Reisadvies Bonaire

Vanaf 1 juli 2020 kunnen toeristen uit Nederland, België, Zwitserland, Frankrijk en Duitsland weer naar Bonaire vliegen, mits zij de 14 dagen voor vertrek in het gebied van vertrek verbleven. Bij aankomst wordt verzocht een gezondheidsverklaring in te vullen en ondertekenen. Het advies is om binnen 72 uur voor vertrek een (negatieve) coronatest te laten doen om te waarborgen dat quarantaine niet nodig is. Dit geldt ook voor ingezetenen.

Reizigers vanuit Curaçao, Aruba, Saba en Sint Eustatius hoeven niet in quarantaine als zij in de 14 dagen voorafgaand aan het bezoek aan Bonaire op het eiland van vertrek verbleven. Op het moment dat Amerikaanse passagiers worden toegestaan op Aruba, past Bonaire de regels mogelijk aan.

Voor alle inwoners en bezoekers geldt:

  • Houdt u aan de  sociale afstand en hygiënemaatregelen.
  • Iedereen die zich niet goed voelt en symptomen heeft van COVID-19, moet in zijn accommodatie blijven en bellen met de afdeling Publieke Gezondheid op nummer +599 770-2651. Deze afdeling bepaalt of een test nodig is. Totdat de testuitslag bekend is, moet u op uw kamer blijven.
  • Toeristen van buiten Caribisch Nederland hebben een geldige verzekering nodig, zodat zij gedekt zijn tegen extra medische kosten op Bonaire.

Kijk voor meer informatie over actuele lokale maatregelen op www.facebook.com/openbaarlichaamBonaire.

Reisadvies Saba

Reizen naar Saba vanuit Nederland, Frankrijk, Sint Maarten en Aruba is alleen mogelijk voor ingezetenen van Saba en mensen met essentiële beroepen. Zij moeten gedurende 14 dagen na aankomst in (thuis)quarantaine verblijven.

Reizigers vanuit Bonaire, Curaçao en Sint Eustatius krijgen toestemming zonder quarantaineverplichting, mits zij 14 dagen voor vertrek niet op andere (ei)landen zijn geweest.

Voor reizen naar Saba is toestemming nodig via info@sabagov.nl.

Kijk voor meer informatie over actuele lokale maatregelen: www.sabagovernment.com of www.facebook.com/PublicEntitySaba.

Sint Eustatius

Reizen naar Sint Eustatius vanuit Sint Maarten, Aruba, Nederland, België, Duitsland en Frankrijk is alleen mogelijk voor mensen die op medische uitzending zijn, mensen met essentiële beroepen (bij zowel overheid als bedrijven), ingezetenen van Sint Eustatius of studenten (na beëindiging van het schooljaar). Zij moeten na aankomst 14 dagen in (thuis)quarantaine.

Reizigers uit Saba, Bonaire, Curaçao, Sint Kits en Nevis hoeven niet in quarantaine mits zij 14 dagen voor vertrek niet op andere (ei)landen zijn geweest.

Kijk voor meer informatie over actuele lokale maatregelen: www.statiagovernment.com.