Reisadvies Caribisch deel van het Koninkrijk

Het reisadvies voor Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Saba en Sint Eustatius. Laatste update 17 maart 2020.

Reisadvies Curaçao

Het luchtruim van Curaçao is gesloten voor alle binnenkomende passagiersvluchten om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ingezetenen van Curaçao die momenteel in Europa verblijven, kunnen volgens de lokale autoriteiten terugkeren als zij een retourticket hebben. Zij moeten dan wel 14 dagen in zelfquarantaine. Reizigers wordt geadviseerd contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij en/of de reisorganisatie.

Lees de veelgestelde vragen bij het reisadvies Curaçao.

Reisadvies Aruba

Het luchtruim is vanaf 15 maart 2020 gesloten voor passagiersvluchten uit alle landen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ingezetenen van Aruba die momenteel in Europa verblijven, kunnen volgens de lokale autoriteiten terugkeren. Reizigers wordt geadviseerd contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij en/of de reisorganisatie.

Voor cruisereizigers gelden momenteel strenge controles als zij Aruba aandoen.

Lees de veelgestelde vragen bij het reisadvies Aruba.

Reisadvies Sint Maarten

Vanaf dinsdag 17 maart 2020 is Sint Maarten gesloten voor passagiers en vluchten vanuit de VS, Canada, Europa, het Verenigd Koninkrijk en andere risicogebieden, om besmetting en verspreiding van het virus te voorkomen. Ingezetenen van Sint Maarten kunnen volgens de autoriteiten van Sint Maarten terugkeren. Zij moeten bij aankomst 14 dagen in zelfquarantaine. Restrictie geldt ook voor cruiseschepen vanuit de EU en de VS. Reizigers wordt aangeraden contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij en / of de reisorganisatie.

Lees de veelgestelde vragen bij het reisadvies Sint Maarten.

Reisadvies Bonaire

Reizen naar Bonaire vanuit Nederland is vanaf 14 maart niet mogelijk. Ook vluchten vanuit andere plekken in Europa, VS en andere landen die een risico vormen, zijn opgeschort tot eind maart, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat geldt ook voor ingezetenen. Er geldt ook een aanmeerverbod voor cruiseschepen. Reizigers wordt geadviseerd contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij en/of de reisorganisatie.

Lees de veelgestelde vragen bij het reisadvies Bonaire.

Reisadvies Saba

Vanaf maandag 16 maart geldt er een algeheel verbod op het bezoeken van Saba. Zowel het vliegveld als de haven is afgesloten voor alle passagiers. Alleen medische specialisten en ingezetenen worden in staat gesteld terug te reizen. Ingezetenen moeten bij aankomst 14 dagen in zelfquarantaine. Reizigers worden aangeraden contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij en/of de reisorganisatie.

Sint Eustatius

Reizen naar Sint Eustatius vanuit Nederland is momenteel niet mogelijk. Ook vluchten vanuit andere plekken in Europa, VS en andere landen die een risico vormen zijn opgeschort tot eind maart, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Passagiers van risico-eilanden moeten bij aankomst zorgen dat zij zich 14 dagen afzonderen (in zelfquarantaine). Reizigers worden aangeraden contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij en / of de reisorganisatie.