Reisadvies Libanon | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 01-10-2020 | Nog steeds geldig op: 28-10-2020

Als u naar Libanon reist moet u een geldige PCR-test meenemen die maximaal 96 uur voor vertrek naar Libanon is afgenomen. De uitslag van de test registreert u voor vertrek op een electronisch formulier van het Libanese ministerie van Volksgezondheid. Na aankomst in Libanon doet u binnen 72 uur op eigen kosten een tweede PCR-test of gaat u 10 dagen in thuisquarantaine. Voor meer informatie zie de rubriek ‘Coronavirus’. Er geldt een noodtoestand in de getroffen gebieden maar deze zijn wel toegankelijk voor het publiek. De meeste straten zijn vrij maar het is gevaarlijk. Dit komt door loshangende ramen en gevels en glas op straat. Reis alleen naar Libanon als dat noodzakelijk is.

Kaart bij reisadvies Libanon
Download 'Kaart bij reisadvies Libanon' (PDF, 296 kB)

Reischecklist Libanon

Let op: het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert niet te reizen naar de rode gebieden op de kaart. Reis alleen naar de oranje gebieden als dat noodzakelijk is. Zie voor details de rubriek 'Veiligheidsrisico's'.

Reist u naar Libanon? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Libanon favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Reisdocumenten & visa

 • Als u naar Libanon reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt legitimeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor de landen op deze lijst is een identiteitskaart voldoende om u te legitimeren. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit  nagaan bij de ambassade van Libanon in Den Haag.
 • Door de lokale autoriteiten worden aan de grens controles uitgevoerd. Eerder verblijf in Israël kan een reden zijn om u toegang tot Libanon te weigeren. Komt uw naam voor op een lijst van in Libanon gezochte personen? Dan wordt u aangehouden. Ook wordt uw paspoort ingenomen. U moet zelf aantonen dat u niet de persoon op deze lijst bent. Vooral personen met een Arabische achtergrond wordt geadviseerd een internationale geboorteakte bij zich te hebben. Hierin staan de (familie) namen van de vader vermeld. Als het mogelijk is vertaald in de Arabische taal. Zo kunt u een mogelijke persoonsverwisseling voor zijn.
 • U kunt uw visum verlengen bij het hoofdkantoor van de Libanese immigratiedienst. Bij uw aanvraag moet u een bewijs tonen van uw verblijfsadres en de reden waarom u langer in Libanon wilt blijven. De Libanese immigratiedienst (General Security) is gevestigd in de wijk Adlieh in de hoofdstad Beiroet.
 • Bezoekt u Libanon op een visum en is uw paspoort vervangen door een nooddocument of een nieuw paspoort? Dan is het noodzakelijk dat u uw visum enkele dagen voor vertrek bij de Libanese immigratiedienst laat overplaatsen op uw nooddocument of nieuwe paspoort. Het is niet voldoende om bij uitreis aan de grens (een kopie van) het oude paspoort te tonen waarmee u bent ingereisd.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Libanon een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Libanon een internationaal rijbewijs nodig heeft.

Reisverzekering

 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld en mobiele telefoon

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Libanon. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of credit card.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.

Gezondheid

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen

 • Neem geen drugs mee naar Libanon. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten)
Naar boven

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Beiroet

Er is op 4 augustus 2020 een heftige explosie geweest in de hoofdstad Beiroet. Hierbij zijn doden en gewonden gevallen. Een groot deel van het centrum van Beiroet is zwaar beschadigd. Op dit moment geldt voor de stad Beiroet de noodtoestand. Militairen zijn in het getroffen gebied aanwezig om de orde te bewaren en plunderingen te voorkomen.

In het getroffen gebied kan het gevaarlijk zijn door glas en puin op straat, door onveilige gevels en door vallende ramen. Of door bouwvoertuigen die bezig zijn met de afvoer van puin of met herstelwerkzaamheden.

Het vliegveld van Beiroet is open. Er gaan reguliere vluchten richting Europa.

In Libanon kan de veiligheidssituatie plotseling verslechteren. Dit gebeurt als plaatselijke voorvallen zich snel uitbreiden naar andere gebieden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Oplopende binnenlandse politieke spanningen;
 • Ontwikkelingen in Syrië. De grensgebieden, maar ook Zuid-Beiroet en delen van de stad Tripoli kunnen hier last van hebben;
 • Gespannen verhoudingen met Israël;
 • Slechte leefomstandigheden en interne spanningen binnen de Palestijnse kampen en tentenkampen voor Syrische vluchtelingen in Libanon.

Demonstraties en blokkades

Het is onrustig in Libanon. Door de economische situatie in het land bestaat in heel Libanon een risico op spanningen en onrust. Vanwege deze spanningen en onrust komen in het gehele land regelmatig protesten en wegblokkades voor. Hierbij kan vernieling plaatsvinden aan gebouwen en banken. De politie en het leger treden hard op tegen vandalisme en ordeverstoring en daarbij vallen gewonden of soms dodelijke slachtoffers.

De veiligheidssituatie kan plotseling verslechteren door demonstraties en wegblokkades. Vermijd demonstraties. Volg de instructie op van de lokale autoriteiten.

Een deel van de bevolking is ontevreden over de verslechterde economische situatie en aangekondigde belastingmaatregelen. Banken, winkels en kantoren kunnen gesloten zijn. Het openbaar vervoer kan door de wegblokkades worden ontregeld. Pinautomaten werken maar kunnen geen of minder geld geven doordat deze niet op tijd kunnen worden gevuld.

Veiligheid en reizen

Als de veiligheidssituatie in Libanon verslechtert, heeft dit gevolgen voor de veiligheid en reizen in het land. Wegen, grenzen, de luchthaven en zeehavens kunnen bijvoorbeeld plotseling geblokkeerd worden. Demonstraties kunnen de toegangswegen tot de stad en het vliegveld afsluiten. Als reiziger loopt u het risico dat u:

 • in aanraking komt met geweld;
 • op uw verblijfplaats vast komt te zitten;
 • het land niet kunt verlaten.

De overheid en ordediensten (politie en leger) zijn alert op mogelijke bedreigingen voor de openbare orde en veiligheid. Ook bij reizigers of bezoekers. Verdacht gedrag kan aanleiding kan zijn om u aan te houden. Bijvoorbeeld als u foto's maakt van overheidsgebouwen, politieagenten, militairen en/of milities. Doe dit niet en respecteer het verbod om foto’s te maken. Vraag toestemming als u iets anders wilt fotograferen dan toeristische plaatsen en bezienswaardigheden.

Onveilige gebieden

Rood: niet reizen

Reis niet in de grensgebieden, in het noorden van Libanon, in de zuidelijke buitenwijken van de hoofdstad Beiroet en in de Palestijnse vluchtelingenkampen:

 • Het gehele Libanees-Syrische grensgebied, inclusief de stad Arsal (ten noorden van Halba-Qoubaiyat Road), de stad Hermel en Shebaa Farms (in het zuiden).
 • De zuidelijke buitenwijken zoals Haret Hreik, Ghobeiri, Chiah en Tariq El Jdida van de hoofdstad Beiroet. Met uitzondering van de snelweg vanaf Hazmieh naar het vliegveld (en de snelweg langs de Cité Sportive) en het vliegveld.
 • De Palestijnse vluchtelingenkampen in Libanon. De leefomstandigheden binnen de Palestijnse kampen zijn slecht. De Libanese overheid heeft geen zeggenschap in deze kampen. De situatie in en rond de kampen is niet veilig.

Door de Syrische burgeroorlog loopt u grote risico’s in de grensgebieden met Syrië en het noorden van Libanon en in de zuidelijke buitenwijken van de hoofdstad Beiroet. Gewapende bevolkingsgroepen zijn in de grensgebieden met elkaar in gevecht. Houd er rekening mee dat grenzen niet altijd duidelijk zijn aangegeven. In de zuidelijke buitenwijken van de hoofdstad Beiroet is een verhoogd risico op aanslagen.

Let op: in ‘rode’ gebieden kan de ambassade beperkt of geen hulp bieden als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen als het noodzakelijk is in de Bekaa-vallei, ten zuiden van Litani-rivier en de stad Tripoli:

 • De Bekaa-vallei. Met uitzondering van het gebied tussen de stad Zahle, het meer van Qaraoun en de Litani-rivier, en de hoofdweg van en naar de stad Zahle. Het leger controleert de verbindingswegen tussen de steden Zahle naar Baalbek, van Anjar naar Marjaayoon.
 • Het gebied tussen de Litani-rivier en de grens met Israël in verband met spanningen tussen Israël en Hezbollah. In dit gebied liggen ook clusterbommen en mijnen die nog niet zijn geëxplodeerd. U heeft toestemming nodig van de Libanese militaire autoriteiten om in dit gebied te mogen reizen. Dit geldt niet voor de stad Tyrus.
 • De stad Tripoli met uitzondering van de wijken ten zuiden van Riad el Sohl street, de oude markt (soek) en de haven. In de stad Tripoli kunnen spanningen hoog oplopen tussen soennitische en sjiitische gemeenschappen. Vooral rond het vrijdaggebed. Pas op in en dichtbij de wijken Bab al Tabbaneh en Jabal Mohsen. In deze wijken is het meeste risico op gewelddadigheden.

Terrorisme

In Libanon bestaat een risico op aanslagen. Dit komt door de politieke instabiliteit in het land en in de regio. In gebieden met een grote sjiitische bevolking, hebben in voorgaande jaren bomaanslagen plaats gevonden. Zoals bijvoorbeeld in het zuiden van de hoofdstad Beiroet.

Aanslagen kunnen gericht zijn tegen Libanese politici, veiligheidsinstanties en sjiitische plaatsen. Maar ook op openbare ruimtes, westerse doelen of op westerlingen. Vermijd onbeveiligde drukke plaatsen, waar veel westerlingen komen.

Criminaliteit

Er komt criminaliteit voor in Libanon. Buitenlanders zijn regelmatig het slachtoffer van tasjesroof en zakkenrollers.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.

In de Bekaa-vallei zijn lokaal bendes actief. De lokale autoriteiten treden op tegen deze bendes.

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade beperkt hulp bieden als u in de problemen komt.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Libanon en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of leg contact op Twitter via @247BZ.

Naar boven

Verkeersveiligheid

Het vliegveld van Beiroet is open. Er gaan reguliere vluchten richting Europa.

Luchtvaart

Vliegverkeer met als bestemming Libanon maakt soms gebruik van het luchtruim boven Syrië. Het luchtruim boven Syrië is niet veilig vanwege het conflict in Syrië. Vraag vóór uw reis aan uw luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie of zij bij de vliegroute rekening houden met deze dreiging.

Wegverkeer

De verkeersveiligheid in Libanon is slecht. Wees voorzichtig als u zelf in Libanon gaat rijden, vooral ’s avonds en ’s nachts. De wegen zijn vaak slecht en onvoldoende voorzien van verkeerssignalen. Het rijgedrag van de Libanese bevolking kan agressief zijn. Ook als voetganger moet u goed opletten bij het oversteken van de straat.

Naar boven

Coronavirus

Algemene coronavirus maatregelen bij inreizen Libanon

Voordat u naar Libanon reist, moet u een test doen of u besmet bent (PCR-test). Deze test moet u doen binnen 96 uur voor vertrek. De uitslag van de test registreert u voor vertrek online op het electronisch formulier van het Libanese ministerie van Volksgezondheid. Daar vult u ook uw contactgegevens in. Na het invullen van het online formulier krijgt u per e-mail een bevestiging. Deze moet u samen met het negatieve PCR-test resultaat laten zien bij het inchecken, en na aankomst op de luchthaven van Beiroet. 

Als u geen negatief PCR-resultaat heeft of het online formulier niet heeft ingevuld mag de luchtvaartmaatschappij u niet op de vlucht meenemen. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn uitgezonderd van de PCR-test.

Na aankomst in Libanon doet u binnen 72 uur op eigen kosten een tweede PCR-test met een thuisquarantaine van 48 uur of gaat u 10 dagen in thuisquarantaine. De test kunt u direct na aankomst op de luchthaven doen of vanuit het door u opgegeven adres. Op de luchthaven krijgt u instructies van het Libanese ministerie van Volksgezondheid.

Regels voor reizigers die Libanon uitreizen en binnen 1 week weer inreizen

Reizigers die Libanon uitreizen en binnen 1 week terugkeren, hoeven voorafgaand aan de vlucht terug naar Libanon geen PCR-test te doen. Na aankomst moeten zij binnen 72 uur verplicht een PCR-test op eigen kosten doen.

Regels voor inreis na verblijf in Turkije, Syrië of een land in Afrika

Komt u in Libanon aan na een verblijf in Turkije, Syrië of een land in Afrika dan doet u meteen na aankomst op de luchthaven verplicht een tweede PCR-test. De kosten van de tweede PCR-test worden betaald door de luchtvaartmaatschappij. Informeer vooraf of u deze kosten aan de luchtvaartmaatschappij moet terugbetalen. Na aankomst blijft u verplicht 48 uur in thuisquarantaine.

Regels voor inreis na verblijf in Irak

Na een verblijf in Irak gelden er andere regels. Komt u in Libanon aan na verblijf in Irak dan blijft u na aankomst verplicht 72 uur in quarantaine. Naast de tweede PCR-test op de luchthaven doet u op eigen kosten een derde PCR-test tijdens deze quarantaine. Bent u niet-Libanees en heeft u ook geen verblijfsvergunning in Libanon, dan brengt u deze quarantaine verplicht door in een door het Libanese ministerie van Toerisme aangewezen hotel. Bij het inchecken op uw vlucht naar Libanon moet u een prepaid reservering tonen. Als u deze niet heeft wordt u niet op de vlucht meegenomen.

De Libanese luchtvaartmaatschappij MEA heeft de COVID-19 inreisvoorwaarden en de op de luchthaven van Beiroet getroffen maatregelen op deze pagina handig bijeen gezet.

Ziektekostenverzekering

Reist u naar Libanon, dan moet u een ziektekostenverzekering hebben die alle kosten van een eventuele medische behandeling van het coronavirus dekt. Dit kan een lokale Libanese verzekering zijn of een internationale ziektekostenverzekering.

Libanese binnenlandse maatregelen

De Libanese COVID-19 maatregelen zijn tot eind 2020 verlengd.

 • In Libanon kan sprake zijn van lokale lockdowns.
 • Instellingen en bedrijven zijn beperkt open of werken met beperkte capaciteit.
 • Tussen 01.00-06.00 uur geldt een avondklok. De duur van de avondklok kan worden gewijzigd.
 • In alle voertuigen is het verplicht om een mondkapje te dragen, behalve als de personen tot hetzelfde gezin behoren. Servicetaxi’s en busjes mogen een beperkt aantal passagiers vervoeren. Overtreding wordt bestraft met een boete.

 • Het dragen van een mondkapje op straat en in publieke ruimten wordt aanbevolen. Op sommige plaatsen kan het verplicht zijn een mondkapje te dragen.

 • De luchthaven is altijd bereikbaar voor reizigers als zij hun reisdocument en ticket kunnen laten zien.

De landsgrens met Syrië is gesloten.

Wees erop bedacht dat er op straat en in en bij publieke gebouwen ontsmettingsmiddelen kunnen zijn gebruikt die bij aanraking schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid.

Volg de Libanese instructies op. De situatie kan snel wijzigen dus volg de lokale media.

Thuisquarantaine bij aankomst in Nederland

In Libanon is de besmettingsgraad van het coronavirus toegenomen. Na een verblijf in Libanon gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie hier de lijst met veilige landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Door dit advies op te volgen, draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe coronabesmettingen in Nederland. Lees hier wat de regels zijn voor thuisquarantaine.

Volg ook altijd de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Door de economische crisis is de medische capaciteit in Libanon teruggelopen tot een kritisch niveau. Sinds de uitbraak van het coronavirus COVID-19 zijn de medische instellingen in Libanon overbelast. Als u als reiziger in Libanon besmet raakt met het coronavirus COVID-19 bent u aangewezen op de lokale medische zorg.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Libanon te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Naar boven

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Libanon.

Contact met Israël is verboden

Libanon is formeel nog in oorlog met Israël. Israëlische stempels in reisdocumenten, telefoonverkeer en andere communicatie (Skype, Facebook, Twitter) met Israël is niet toegestaan. De grens met Israël is gesloten. Het is niet mogelijk om over land van en naar Israël te reizen.

Geen foto’s van militaire objecten, mensen

Maak geen foto's van overheidsgebouwen, politieagenten, militairen en/of milities. Vraag toestemming als u iets anders wilt fotograferen dan toeristische plaatsen en bezienswaardigheden. Respecteer het fotografeerverbod.

Vreugde(geweer)vuur

In Libanon wordt bij feestelijke gelegenheden of bij politieke gebeurtenissen soms in de lucht geschoten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verkiezingen of speeches van politici voor de televisie. Dit brengt lichte veiligheidsrisico’s met zich mee (neerkomende kogels). Zoek in dat geval tijdelijk een overdekte ruimte.

Geld en pinautomaten

In Libanon is een tekort aan contant geld, vooral aan buitenlandse valuta (Euro’s of Amerikaanse dollars). Het is niet langer mogelijk Euro’s of Amerikaanse dollars uit pinautomaten te halen. Ook niet met een buitenlandse pinpas of creditcard.

Euro’s en Amerikaanse dollars kunt u omwisselen in Libanese ponden. Meestal is het mogelijk om te betalen in Euro’s en Amerikaanse dollars. U krijgt dan wisselgeld terug in Libanese ponden. 

Bij de meeste hotels, restaurants en grotere winkels kunt u betalen met een buitenlandse (credit) kaart.

Naar boven

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Libanon en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 112
 • Ambulance: 140
 • Brandweer: 175
 • Call Centre Ministerie van Gezondheid: 76 592699
 • Hotline Ministerie van Gezondheid: 1214

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of leg contact op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Beiroet

Meer over de Nederlandse ambassade in Beiroet.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.  Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Naar boven