Bij wie kunt u als ondernemer terecht in Letland?

In Letland staat het ambassadenetwerk klaar voor u als ondernemer.

In het buitenland: ambassades, consulaten en handelskantoren

Het ambassadenetwerk bestaat uit:

  • ambassades in hoofdsteden
  • consulaten in economisch belangrijke steden
  • handelskantoren, de zogeheten Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) in overige regio’s die kansen bieden voor Nederlandse bedrijven.

De medewerkers ter plekke zijn uw ogen en oren over de hele wereld. Zij kennen de lokale markt, signaleren kansen en geven praktische tips. Bovendien kunnen de medewerkers in het buitenland soms deuren openen die anders gesloten blijven. Maak daar gebruik van.

Landbouwraden

Bent u werkzaam in de agrarische sector en zoekt u ondersteuning bij zakendoen in het buitenland? In 74 landen staat het landbouwradennetwerk voor u klaar. De landbouwraden werken vanuit Nederlandse ambassades en consulaten.

Innovatie Attaché Netwerk

Op zoek naar Research & Development contacten in het buitenland? Een netwerk van Innovatie Attachés signaleert kansen en helpt de concurrentiekracht in het buitenland te versterken. De Innovatie Attachés werken ook vanuit ambassades en consulaten.

In Nederland: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Heeft u concrete plannen om zaken te doen in het buitenland? RVO ondersteunt startende en ervaren ondernemers met hun exportplannen. Met informatie en advies over wat voor u interessante stappen, markten en ondersteuningsmogelijkheden zijn en hoe u deze benut. RVO werkt nauw samen met de ambassades in het buitenland. Via RVO heeft u daarmee ook toegang tot het wereldwijde ambassadenetwerk.

Kamer van Koophandel (KvK)

Oriënteert u zich nog op internationaal ondernemen? De KvK  helpt  u graag op weg met (digitale) informatie over internationaal zakendoen. De KvK is bovendien uw loket voor vragen over exportdocumenten.

Bij wie kunt u als ondernemer terecht in dit land of gebied?

De Nederlandse ambassade in Letland verstrekt algemene en sectorspecifieke informatie aan Nederlandse bedrijven die willen exporten naar of investeren in Letland. Ook voor vragen over de lokale wet- en regelgeving kunnen ondernemers bij ons terecht. De ambassade kan geen volledige marktonderzoeken uitvoeren, maar wij kunnen ondernemers wel ondersteunen bij hun zoektocht naar informatie en nieuwe business leads.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Mw. Indra Freiberga

Senior Economic Officer

E-mail: rig-ea@minbuza.nl

+371 67326147

We werken samen met het Regional Business Development team in ons Nordic Baltic Netwerk. Het Regional Business Development Team is een onderdeel van het economisch netwerk in de Nordics en Baltics. Het team brengt business cases en projecten in de regio in kaart, gaat op zoek naar geïnteresseerde bedrijven en kennisinstellingen en werkt vervolgens een plan uit om gezamenlijk de kansen te verzilveren. We hebben informatie die niet te vinden is op google, een exclusief cross-sectoraal netwerk, een regionaal overzicht van zakelijke mogelijkheden. We organiseren samen met de ambassades netwerk- of matchmaking evenementen in de regio en in Nederland en we zijn regelmatig aanwezig op beurzen en seminars.

U kunt ook bij ons terecht voor vragen over innovatie in Letland.

Mw. Margot Roose
Business Development – Baltics en Finland
margot.roose@minbuza.nl
+372 53636693