Rijbewijs verlengen in Kroatië?

Woont u in Kroatië en is uw Nederlandse rijbewijs verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U moet uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Kroatisch rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

U kunt uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Kroatisch rijbewijs bij het Kroatische ministerie van Binnenlandse Zaken (in het Kroaats). U hoeft niet opnieuw examen te doen.

Wat heeft u nodig?

  • uw Nederlandse rijbewijs
  • 1 foto (35x45mm)
  • bewijs van betaling van het bedrag HRK 15,00 (zegel)
  • betaling van HRK 151,00 (standaard procedure), HRK 200,00 (versnelde procedure) of HRK 450,00 (spoed procedure)

Rijbewijs kwijt of gestolen?

Is uw Nederlandse rijbewijs kwijt of gestolen? Dan moet u een Kroatisch rijbewijs aanvragen. Dit kunt u doen bij het Kroatische ministerie van Binnenlandse Zaken (in het Kroaats en Engels).

Als u niet in het bezit bent van uw Nederlandse rijbewijs heeft u een echtheidsverklaring nodig. Dit is een verklaring van de RDW. Hierin staat of u met een rijbewijs geregistreerd staat in het Centraal Rijbewijzenregister. De verklaring is in het Engels.

Let op: in Kroatië is het nodig dat u de verklaring nog laat vertalen naar het Kroatisch. Dit moet u laten doen door een beëdigd vertaler. De verklaring hoeft niet gelegaliseerd te worden.

U kunt een verklaring van vermissing (pdf, 75kb) downloaden en sturen naar de RDW. Zo voorkomt u misbruik van uw Nederlandse rijbewijs.