De weg naar succes in Koeweit

Zoals vaker het geval is wanneer u zakendoet in het buitenland, zijn er ook in Koeweit zaken waarmee u rekening dient te houden als u succesvol wilt zijn. Denk hierbij aan cultuurverschillen en regel- en wetgeving over zakendoen in Koeweit.

1. Ken uw markt

Voordat u de stap richting Koeweit zet, is het goed om te analyseren hoe de markt er op dit moment uitziet. Hoewel de olieindustrie een belangrijk onderdeel vormt van de Koeweitse economie, liggen er ook buiten deze sector voldoende mogelijkheden voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Meer informatie over de kansen in Koeweit en de Golfregio.

2. Ken de lokale (zakelijke) cultuur

De Koeweitse cultuur en de bijbehorende manier van zakendoen is wellicht anders dan u gewend bent. Zorg er daarom voor dat u zich vooraf goed informeert over de culturele en zakelijke gebruiken in Koeweit.

3. Ken uw geschikte lokale partners

In Koeweit is het vrijwel noodzakelijk dat buitenlandse ondernemers een lokale partner hebben om uw dienst in Koeweit te vertegenwoordigen en u bij te staan in het, vaak langdurige, bureaucratische proces.

Het is daarom van belang dat u zich goed laat informeren over mogelijke lokale partners. Dit kan bijvoorbeeld door in contact te treden met andere Nederlandse ondernemingen die werkzaam zijn in Koeweit.

Meer informatie over bij wie u terecht kunt.

4. Ken de zakelijke structuur, de bureaucratie en het rechtsstelsel

De manier van zakendoen is in Koeweit niet altijd even transparant. Ook kan de lokale bureaucratie veel tijd in beslag nemen. Daarom is het belangrijk dat u zich in de bureaucratie en het bestaande rechtstelsel verdiept, zeker gezien het feit dat de lokale overheid een belangrijke potentiële klant is in veel sectoren in Koeweit.

Hiernaast is het belangrijk dat u een lokale partner heeft om u bij te staan en te informeren over de gang van zaken in Koeweit.

5. Win adviezen in bij een professional

Om goed voorbereid de Koeweitse markt te betreden, is diepgaand onderzoek vereist. Nederlandse ondernemingen zijn actief in een grote verscheidenheid van Koeweitse en regionale (deel)markten en sectoren.

Het wordt aangeraden deskundig advies in te winnen op het gebied van marktonderzoek, fondsenwerving, bijstand bij joint ventures, transacties en verzekeringen, verrekenprijzen, en overheid en infrastructuur.