Ambassadeur

Frans Potuyt

Ambassadeur Frans Potuyt

Ambassadeur Frans Potuyt

Welkom van de Nederlandse ambassadeur

Al heel snel na de onafhankelijkheid van Koeweit opende Nederland in Koeweit-Stad een ambassade. Deze was destijds, in de zestiger jaren, verantwoordelijk voor alle Golf-landen. Op dit moment vertegenwoordigt de ambassade Nederland ook nog in Bahrein, waar we een actief honorair consulaat hebben, onder leiding van Jaap Willem Vaandrager.

Nederlandse bedrijven zijn van oudsher betrokken bij de olieproductie, maar in de loop der jaren zijn de economische relaties veel breder geworden, met onder andere de petrochemie, infrastructurele- en waterprojecten.

Opvallend aanwezig in Koeweit zijn ook de Nederlandse agrarische producten. Ook dit jaar schenkt de ambassade vooral aandacht aan verse, gezonde Nederlandse producten. In oktober zal er een ‘Dutch Healthy Food Week’ worden georganiseerd, met tal van evenementen.

Koeweit is ook een steeds belangrijkere politieke partner, waar het gaat om bestrijding van terrorisme en de strijd tegen ISIS. Er zijn Nederlandse militairen in Koeweit. De politieke betrekkingen zijn hecht, immers Koeweit is een gematigde, stabiliserende factor in een woelige regio. Minister Blok bracht in december 2018 een officieel bezoek.

Als u in Koeweit woont, of als u van plan bent het land te bezoeken, weet dan dat de Koeweiti uiterst vriendelijk en gastvrij zijn. Velen zijn op bezoek geweest in Nederland en kunnen daar enthousiast over vertellen.

Ik hoop dat u een antwoord vindt op uw vragen in deze website, en zo niet dan sta ik, samen met het ambassadeteam, graag klaar voor verdere vragen.

Vriendelijke groet,

Frans Potuyt

Curriculum vitae

Bekijk de curriculum vitae van Frans Potuyt, de ambassadeur in Koeweit en Bahrein.