Zakelijk netwerk en contacten in Kenia

Om uw plannen te realiseren, heeft u de juiste contacten in Kenia nodig. Het ambassadenetwerk kan u daarbij helpen.

Zakelijk netwerk en contacten

Bent u op zoek naar specifieke zakelijke contacten in het buitenland? Vanuit Nederland is het niet altijd eenvoudig om betrouwbare agenten, afnemers of partners te vinden. De medewerkers van het ambassadenetwerk zijn ter plekke aanwezig. Zij kennen de lokale spelers, netwerken en markt en kunnen omgaan met taal- en cultuurbarrières.

U kunt een zakenpartnerscan aanvragen zodat u inzicht krijgt in uw lokale marktkansen.

Wilt u samenwerkingspartners vinden om te ondernemen en innoveren in Europa? Kijk dan ook eens naar het Enterprise Europe Network (website in het Engels).

Introducties verzorgen

Weten welke partijen passen bij uw ambities is één. Met ze in contact komen is een tweede. De medewerkers van de ambassades hebben vaak gemakkelijker toegang tot de juiste personen. Zij kunnen uw bedrijf of organisatie onder de aandacht brengen en u introduceren bij interessante partijen. Ook organiseren zij seminars en evenementen om u in contact te brengen met (potentiële) partners. In bepaalde gevallen kunt u ook zelf gebruikmaken van de faciliteiten van het ambassadenetwerk om activiteiten te organiseren.

Missies, beurzen en partnerschappen

Deelname aan een handelsmissie (soms met een minister of staatssecretaris) of een gezamenlijke beursinzending  is een effectieve manier om te bouwen aan uw buitenlandse én Nederlandse netwerk. U lift dan mee op de collectieve aandacht en de promotiekracht van Nederland.

Wilt u met een groep van bedrijven en kennisinstellingen een buitenlandse markt betreden? Dat kan met het programma Partners for International Business  (PIB). Het programma biedt u steun bij het verkrijgen van toegang tot kansrijke buitenlandse markten. Neem daarvoor contact op met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Zakelijk netwerk en contacten in dit land of gebied

Bent u van plan om in Kenia te gaan ondernemen dan is het altijd verstandig om op de hoogte te blijven van de missies, beurzen en andere evenementen die worden georganiseerd door de Ambassade. U kunt dit doen door de ambassade te volgen op social media (Facebook & Twitter) en door een mail te sturen ter kennisgeving naar de ambassade, zodat wij u kunnen informeren over specifieke evenementen in uw sector.

Voor Nederlandse bedrijven en ondernemers bestaan er verschillende mogelijkheden om nieuwe mensen te ontmoeten en toegang te krijgen tot het bedrijfsleven in Kenia.

Netherlands Business Network (NBNK)

Het Nederlands Business Network Kenya werd opgericht in 2015 als een platform waar zowel Nederlandse als Keniaanse bedrijven als netwerk partners elkaar kunnen ontmoeten en informatie kunnen uitwisselen. Het doel van de NBNK is om het Nederlandse bedrijfsleven in Kenia te versterken. Voor informatie over het NBNK, neem contact op met de economische afdeling van de ambassade via: nai-ea@minbuza.nl.

Netherlands Business Hub

De Netherlands Business Hub is eveneens opgericht in 2015 en verleent allerlei diensten ter ondersteuning van het Nederlandse bedrijfsleven dat zaken doet of wil doen in Kenia. De heer Sjoerd Kuperus is niet langer de managing director. Wij zullen de contact gegevens van het nieuwe management van de Hub hier delen zodra deze bekend zijn.   

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Kenniscentrum

In Kenia is het het Sustainable and Inclusive Business Knowledge Center, SIB het  door de Nederlandse ambassade geinitieerde platform voor MVO.