Rijbewijs geldig in Kenia

Wilt u in Kenia de weg op? Controleer dan of u naast uw Nederlandse rijbewijs ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.

Rijbewijs geldig in het buitenland?

Met een geldig Nederlands rijbewijs mag u in alle EU-landen rijden. Ook in Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland is uw rijbewijs geldig.

Buiten de EU heeft u soms een internationaal rijbewijs nodig. De landen waar een internationaal rijbewijs verplicht is, vindt u op de website van de ANWB. Daar leest u ook hoe u een internationaal rijbewijs bestelt.

Gaat u voor een langere periode naar het buitenland? Dan gelden soms andere regels. Meer informatie vindt u op rijksoverheid.nl.

Rijbewijs gestolen/kwijt in het buitenland

Is uw Nederlandse rijbewijs in het buitenland gestolen of bent u het kwijtgeraakt? Op de website van de RDW leest u hoe u na diefstal of verlies een nieuw rijbewijs aanvraagt.

Rijbewijs geldig in dit land of gebied?

U dient als buitenlander in Kenia over een internationaal rijbewijs te beschikken indien u hier wilt autorijden. Met dit internationaal rijbewijs mag u gedurende maximaal 90 dagen autorijden: verblijft u langer dan 90 dagen in Kenia dan dient u een Keniaans rijbewijs aan te vragen. Meer informatie over het verkrijgen van een Keniaans rijbewijs kunt u o.a. verkrijgen via de Automobile Association of Kenya.