COVID-19: Brief aan Nederlanders (2 juni)

Beste Nederlanders,

Gisteren is in Nederland de quarantaineverplichting in werking getreden voor zeer hoog risicogebieden, waaronder Seychellen.

Wanneer u vanuit hoog risico gebieden Kenia of Somalië naar Nederland reist is er momenteel geen quarantaineplicht, maar wel een dringend advies om in quarantaine te gaan bij aankomst (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie/inreizen-doorreizen-nederland-en-het-eu-inreisverbod).

Voor reizen naar Nederland is een negatieve COVID-test verplicht. Sinds 1 juni mag de PCR-testuitslag maximaal 72 uur oud zijn bij aankomst in Nederland. Een sneltest is dan niet meer nodig (Naar Nederland reizen: verplichte negatieve testuitslag corona | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl).

Reist u binnenkort (terug) naar Nederland? Doe de reischeck: Quarantaine Reischeck COVID-19 | Rijksoverheid.nl.

Tot slot deel ik graag meer informatie over vaccinaties. Nederlanders die niet in Nederland wonen, maar wel beschikken over een BSN en DigiD en langer dan 1 maand in Nederland zijn, kunnen in Nederland worden gevaccineerd indien gewenst. Bent u in het bezit van een BSN en een Digid? Is het vaccineren voor uw geboortejaar al gestart en bent u lang genoeg in Nederland voor de eventuele tweede prik? Dan kunt u zich aanmelden voor een vaccinatie via: Ik wil me laten vaccineren - coronatest.nl. Deze link is alleen vanuit Nederland toegankelijk. Zie voor meer informatie: Ik ben tijdelijk in Nederland. Kan ik in Nederland een coronavaccinatie krijgen? | Rijksoverheid.nl

Met vriendelijke groet,

Maarten Brouwer

Ambassadeur