COVID-19: Brief aan Nederlanders in Kenia (11 augustus)

Geachte Nederlanders in Kenia,

Op zaterdag 1 augustus is het Keniaanse luchtruim voor reguliere internationale passagiersvluchten weer geopend. KLM en KQ hebben hun vluchten tussen Amsterdam en Nairobi voor een deel hervat. Raadpleeg de desbetreffende websites voor de vluchtschema’s en COVID-19 regelgeving van de maatschappij.  Zie ook het reisadvies voor Kenia.

Met de hervatting van het internationale passagiersverkeer zijn er door de Keniaanse overheid aangepaste regels afgekondigd voor het reizen naar Kenia. Reizigers die Kenia binnen komen dienen een geldig bewijs van een negatieve PCR COVID-19 test te overleggen, niet ouder dan 4 dagen. Verder zal een reiziger als deze tijdens de vlucht of bij aankomst symptomen van COVID-19 heeft ontwikkeld, in quarantaine moeten. De lichaamstemperatuur wordt bij aankomst gecontroleerd. Reizigers moeten ook een ”Travelers Health Surveillance Form” invullen. Dit formulier kunt u vinden via https://ears.health.go.ke/airline_registration/.

Degenen die passagiers van het vliegveld ophalen dan wel wegbrengen tijdens de uren van de avondklok (tussen 9 uur ’s avonds en 4 uur ’s ochtends) moeten kunnen aantonen dat zij met geldige reden op weg zijn naar het vliegveld dan wel daarvan terugkeren.

Als u vanuit Kenia naar Nederland reist, krijgt u het dringende advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.  Houd verder rekening met lokaal extra maatregelen, bovenop de landelijke geldende coronamaatregelen. Check altijd de website van de regio / stad waar u heen gaat. Op Schiphol, maar later ook op andere locaties, zal een teststraat worden ingericht voor reizigers uit risicogebieden.

Informatie over de maatregelen in Nederland zoals deze door Premier Rutte op 6 augustus zijn aangekondigd, kunt u vinden via grip op coronavirus met lokale maatregelen. Voor informatie over wie wel en niet naar Nederland kan reizen, verwijs ik graag naar inreizen in Nederland.

Vanaf 27 juli 2020 mag uw partner onder bepaalde voorwaarden naar Nederland reizen (binnen een periode van 180 dagen maximaal 90 dagen verblijf in Nederland). Kinderen onder de 18 jaar mogen ook meereizen met uw partner. Lees meer over de tijdelijke regeling voor partners met een lange afstandsrelatie.

Voor het maken van een afspraak met de consulaire afdeling kunt u een e-mail sturen naar NAI-CA@minbuza.nl.

Martine van Hoogstraten

Chargée d’Affaires a.i.