COVID-19: Brief aan Nederlanders in Kenia (30 juni)

Geachte Nederlanders,

KLM is voornemens om op donderdag 9 juli om 20:30 uur van Nairobi naar Amsterdam te vliegen. U kunt deze vlucht boeken via reservations.kenya@KLM.com (niet via de ambassade). Geef daarbij uw telefoonnummer door zodat KLM telefonisch contact met u kan opnemen om de boeking te finaliseren.

In afwachting van goedkeuring van de Keniaanse autoriteiten, verwacht KLM op woensdag 8 juli 2020 om 09:30 uur ook van Amsterdam naar Nairobi te vliegen. Hoewel het dus nog niet zeker is of deze KLM passagiersvlucht Amsterdam – Nairobi door kan gaan, kunt u zich wel alvast aanmelden voor de wachtlijst voor deze vlucht door een email te sturen naar reservations.kenya@KLM.com. Let hierbij op de inreisvoorwaarden voor Kenia, zo is het alleen voor Kenianen en buitenlanders met een geldige verblijfsvergunning mogelijk Kenia in te reizen en is een COVID-19 certificaat en quarantaine bij aankomst in Kenia verplicht. Graag wijzen we u op het reisadvies voor Kenia (https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/kenia/reizen/reisadvies) en op onze website met veelgestelde vragen bij het reisadvies voor Kenia (https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reisadvies-kenia).

Ook andere luchtvaartmaatschappijen vliegen de komende weken zo nu en dan naar Europa. Op 2 juli vertrekt er een SWISS vlucht van Nairobi naar Zurich (te boeken door een email te sturen naar nboticketteam@dlh.de of via https://www.swiss.com/ke/en wanneer u enkele reis selecteert). SWISS is verder van plan om op 16, 23 en 30 juli naar Zwitserland te vliegen. Kenya Airways vliegt op woensdag 7 juli van Nairobi naar Parijs (voor boekingen zie: https://www.kenya-airways.com/en-uk/charter-flights). Vanuit zowel Zurich als Parijs kunt u vluchten naar Amsterdam boeken. 

Zoals eerder aangegeven is de Nederlandse ambassade in Kenia bezig met het opschalen van consulaire diensten waar dit logistiek (in Kenia en Nederland) mogelijk is. Zo nemen we weer inburgeringsexamens af, verstrekken we machtigingen tot voorlopig verblijf ook aan familieleden en partners en kunt u een afspraak maken voor consulaire verklaringen, legalisaties en sociale verzekeringsbank (SVB) verklaringen door te mailen naar NAI-CA@minbuza.nl. We hopen dat het snel weer mogelijk is om alle consulaire diensten aan te bieden, bijvoorbeeld wanneer we weer gebruik kunnen maken van meer reguliere vliegverbinding naar onze backoffices waar we documenten en paspoortaanvragen naartoe moeten sturen. Via het emailadres NAI-CA@minbuza.nl beantwoorden wij graag uw vragen hierover.

Met vriendelijke groet,

Frans Makken

Ambasssadeur