COVID-19: Brief aan Nederlanders in Kenia, Somalië en de Seychellen (22 maart)

Geachte Nederlanders,

Gisteren ontvingen personen die zich hebben ingeschreven bij onze centrale informatieservice geautomatiseerde emails over de noodzaak tot het actualiseren van hun gegevens. De inhoud van de mail was niet voor iedereen goed zichtbaar en ook kregen sommige mensen meerdere emails. Ik kom daarom graag met een toelichting. Voor de ambassade is het van belang een actueel overzicht te hebben van het aantal Nederlanders dat zich nu in Kenia, Somalië en de Seychellen bevindt. Zodra we een actueel overzicht hebben kunnen we als dat nodig is ook per email contact met u zoeken.

U kunt zich registreren of uw gegevens aanpassen door in te loggen bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken (https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/). U komt na het invullen van uw emailadres en via een link in een email terecht op de pagina ‘uw registratie inzien of aanpassen’. Om te laten weten dat u in Kenia bent, klikt u op het potloodje achter Kenia. Hetzelfde doet u voor het geval u in Seychellen of Somalië bent. In het geopende scherm kunt u zoveel mogelijk gegevens invullen en op ‘bewaar’ klikken. Bent u vertrokken uit een land? Wijzig dan uw registratie door de ‘verwachte vertrekdatum’ in te vullen bij het land waarvoor u bent geregistreerd. Doe dit ook als uw vertrekdatum in het verleden ligt. Ik dank u alvast voor uw medewerking.

Zoals bekend heeft Kenia zijn grenzen gesloten voor iedereen die niet Keniaan is of geen geldige verblijfsvergunning heeft. Graag wijs ik Nederlanders op vakantie of kort verblijf in Kenia nogmaals er op dat het aantal vluchten naar Europa snel afneemt. De terugreis is uw eigen verantwoordelijkheid.

Ondertussen blijft de ambassade de ontwikkelingen in Kenia, Somalië en de Seychellen volgen. Voor antwoorden op veelgestelde vragen verwijzen we u graag naar: https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/gevolgen-coronavirus-voor-reisplannen

Met vriendelijke groet,

Frans Makken

Ambassadeur