Bij wie kunt u als ondernemer terecht in Japan?

In Japan staat het ambassadenetwerk klaar voor u als ondernemer.

In het buitenland: ambassades, consulaten en handelskantoren

Het ambassadenetwerk bestaat uit:

  • ambassades in hoofdsteden
  • consulaten in economisch belangrijke steden
  • handelskantoren, de zogeheten Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) in overige regio’s die kansen bieden voor Nederlandse bedrijven.

De medewerkers ter plekke zijn uw ogen en oren over de hele wereld. Zij kennen de lokale markt, signaleren kansen en geven praktische tips. Bovendien kunnen de medewerkers in het buitenland soms deuren openen die anders gesloten blijven. Maak daar gebruik van.

Landbouwraden

Bent u werkzaam in de agrarische sector en zoekt u ondersteuning bij zakendoen in het buitenland? In 74 landen staat het landbouwradennetwerk voor u klaar. De landbouwraden werken vanuit Nederlandse ambassades en consulaten.

Innovatie Attaché Netwerk

Op zoek naar Research & Development contacten in het buitenland? Een netwerk van Innovatie Attachés signaleert kansen en helpt de concurrentiekracht in het buitenland te versterken. De Innovatie Attachés werken ook vanuit ambassades en consulaten.

In Nederland: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Heeft u concrete plannen om zaken te doen in het buitenland? RVO ondersteunt startende en ervaren ondernemers met hun exportplannen. Met informatie en advies over wat voor u interessante stappen, markten en ondersteuningsmogelijkheden zijn en hoe u deze benut. RVO werkt nauw samen met de ambassades in het buitenland. Via RVO heeft u daarmee ook toegang tot het wereldwijde ambassadenetwerk.

Kamer van Koophandel (KvK)

Oriënteert u zich nog op internationaal ondernemen? De KvK  helpt  u graag op weg met (digitale) informatie over internationaal zakendoen. De KvK is bovendien uw loket voor vragen over exportdocumenten.

Bij wie kunt u als ondernemer terecht in dit land of gebied?

U kunt ons via onderstaande afdelingen bereiken.

Economie en Handel

Het team Economie en Handel helpt het Nederlandse bedrijfsleven bij het zakendoen in Oost-Japan, inclusief Tokio.

Hoofd economisch cluster: dhr. Paul Zwetsloot

Telnr: +81-(0)3-57765527
Email: tok-ea@minbuza.nl

Innovatie

Het netwerk van innovatie attachés (voorheen TWA netwerk) heeft sinds jaar en dag een kantoor in Tokio (NOST Tokyo). Het werkgebied van NOST Tokyo is Japan en werken aan het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van kennis en technologie tussen Nederland en Japan.

Innovatieraad: Jan Hein Chrisstoffels

Website: http://news.nost.jp/
Telnr: +81-(0)3-5776-5510
Email: mail@nost.jp

Landbouw

Het team Landbouw vertegenwoordigt het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken (EZ sinds 1 oktober 2012, voorheen Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie), in Japan. Daarnaast heeft het team een schakelfunctie tussen de Nederlandse landbouw- en tuinsector, voedingsmiddelensector, agri-business, visserijsector, maatschappelijke organisaties, onderzoeksinstituten en hun counterparts in Japan.

Landbouwraad: Evert Jan Krajenbrink

Website: http://japan.agroberichtenbuitenland.nl/
Telnr: +81-(0)3-5776-5490
Email: tok-lnv@minbuza.nl

Netherlands Foreign Investment Agency

Het NFIA bevordert de positie van Nederland als basis voor internationale/Europese bedrijfsactiviteiten en het assisteert buitenlandse bedrijven die overwegen zich in Nederland te vestigen dan wel bestaande activiteiten verder willen uitbreiden. Het NFIA verstrekt allerlei informatie op economisch, financieel en statistisch gebied en helpt bij het organiseren van zogenaamde fact-finding missies en het selecteren van geschikte vestigingslokaties. Daarnaast geeft het NFIA algemeen advies wanneer een bedrijf besloten heeft zich in Nederland te vestigen en kan het informatie verstrekken met betrekking tot subsidies van de overheid. Diensten aangeboden door het NFIA zijn gratis en strikt vertrouwelijk.

Voor gedetailleerde informatie of een persoonlijk gesprek kunt u contact opnemen met het NFIA in Tokio of in Osaka.

Executive Director: Wouter Luijendijk
Website: http://investinholland.com/

Ambassade Tokio
Telnr: +81-(0)3-5776-5520
Email: tokio@nfia-japan.com

CG Osaka
Telnr: +81-(0)6-6484-6000
Email: osaka@nfia-japan.com

Consulaat-Generaal Osaka/Kobe

Het consulaat-generaal helpt het Nederlandse bedrijfsleven bij het zakendoen in west-Japan.

Consul-Generaal: dhr. Gerard Michels

Telnr: +81-(0)6-6484-6000
Email: osa-ea@minbuza.nl