Publieksdiplomatie, Politieke en Culturele Zaken (PPC)

PPC

Publieksdiplomatie: het afdelingsteam onderhoudt contacten met zowel de Japanse als de Nederlandse pers en is verantwoordelijk voor publieksdiplomatie op gebieden als gender, rechten van LGBT en andere maatschappelijke thema’s die belangrijk zijn voor Nederland en waar Nederland graag in het buitenland extra aandacht voor vraagt.

Politiek: het team informeert de Nederlandse regering over politieke ontwikkelingen in en betreffende Japan en draagt Nederlandse standpunten op buitenlandspolitiek gebied in Japan uit. Het team werkt nauw samen met de Delegatie van de Europese Unie en onderhoudt een breed netwerk van contacten met de Japanse ministeries en overheidsinstellingen, denktanks, universiteiten en non-gouvernementele organisaties. Verder is deze afdeling verantwoordelijk voor inkomende bezoeken op hoog en ministerieel niveau van Nederland aan Japan en omgekeerd.

Cultuur: het team bevordert de Nederlandse cultuur in Japan en onderhoudt de contacten met het culturele veld in Nederland. Om de Nederlandse culturele sector te ondersteunen beschikt het team over een budget om een aanvullende subsidie te geven aan activiteiten zoals uitvoeringen en tentoonstellingen van Nederlandse kunstenaars.

Medewerkers

Dhr. Theo Peters

Plaatsvervangend ambassadeur, afdelingshoofd PPC
Mw. Anne Sophie van Vegchel Tweede Ambassadesecretaris, Politiek
Dhr. Bas Valckx Beleidsmedewerker (Nederlands/Engels/Japans)
Mw. Kim Dang

Beleidsmedewerker (Nederlands/Engels/Japans)

Mw. Hitomi Jaccard Miyaki Beleidsmedewerker (Japans/Engels)
Mw. Yuko Tanaka Ondersteuning (Japans/Engels)

Contactgegevens

E-mail: TOK-PPC@minbuza.nl
Telefonisch: + 81-3-5776-5404