Bericht aan de opvarenden van de Costa Luminosa en Costa Pacifica

De Nederlandse ambassadeur in Parijs heeft vrijdag een bericht gestuurd aan de Nederlandse opvarenden aan boord van de cruiseschepen Costa Luminosa en Costa Pacifica.

Geachte heer/mevrouw,

Van de rederij van het cruiseschip Costa Luminosa en Costa Pacifica vernemen we dat u onderweg bent naar Italië en dat het niet gelukt is de Nederlanders in Marseille van boord te laten gaan en vandaar door naar Nederland te laten reizen.

We begrijpen uw diepe teleurstelling hierover en we delen die ook. Ondanks voortdurend overleg met de rederij en de Franse autoriteiten in Parijs en Marseille, lukte het niet de ontscheping tijdig te organiseren.

Wij hopen dat het laatste stuk van uw reis rustig verloopt en dat er na aankomst in Savona (Costa Luminosa) en Genova (Costa Pacifica) spoedig voor u een verbinding naar Nederland beschikbaar is.

Mocht u buiten uw terugkeer naar Nederland nog dringende hulpvragen hebben die niet kunnen worden opgelost door de rederij of uw reisorganisatie, dan kunt u 24 uur per dag contact opnemen met het ministerie van Buitenlandse Zaken via +31 247 247 247.

Mede namens onze collega’s in Den Haag en Rome wens ik u sterkte en een behouden terugreis.

Pieter de Gooijer

Nederlands ambassadeur in Parijs