Nederlandse circulaire innovaties in de schijnwerpers

Nederland is deze maand op de kaart gezet als innovatieve koploper van de circulaire economie door brede deelname aan één van de grootste green economy beurzen van Europa, Ecomondo, in Rimini (www.ecomondo.com). Met een groot aantal bedrijven, een Nederlands paviljoen en prominente sprekers hebben de ambassade en consulaat-generaal een stempel kunnen drukken. Ook hielp een uitgebreide sociale media campagne, inclusief mooie filmpjes, om bekendheid te geven aan de Nederlandse innovaties op het gebied van bijvoorbeeld drinkwater en energie.

Ecomondo is ‘the place to be’ met ruim 100.000 bezoekers en 1.300 exposanten een van de grootste Europese beurzen gewijd aan de green economy, en lijkt elk jaar belangrijker te worden. Het conferentieprogramma, de States General of the Green Economy 2019, werd geopend door ministers met de ambitieuze plannen ten aanzien van de circulaire economie. De Italiaanse regering heeft zojuist een Green New Deal aangekondigd en Italië is al koploper op verschillende terreinen, zoals afvalscheiding en hernieuwbare energie. Ook Philips en Arcadis vertelden over hun duurzaamheidsplannen.

Ecomondo2019

Dankzij een efficiënt matchmakingsprogramma heerste er grote tevredenheid bij de Nederlandse bedrijven die contacten hebben kunnen leggen met Italiaanse en Zuid-Europese partners. Het postennet heeft de deelname samen met de RVO en FME gerealiseerd.

Bekijk de video

Nieuwsgierig naar een impressie? Bekijk de video op youtube.

EM2