Wie zijn wij

Overzicht van medewerkers van het economisch cluster van de Nederlandse ambassade in Israël.

Marco Braeken is sinds eind april 2017 hoofd van het economisch cluster van de Nederlandse ambassade in Tel Aviv. Tussen 2010-2013 was hij verantwoordelijk voor de economische betrekkingen in de Mashreq-regio. Hij coördineerde het bezoek van premier Rutte aan Israël in december 2013, dat resulteerde in de ondertekening van de 'Joint Statement on the Netherlands-Israel Cooperation Forum' door premier Rutte en premier Netanyahu.

Contactinformatie

T: +972 (0)37 540704

E: tel-ea@minbuza.nl

Medewerkers

Hoofd Economisch Cluster

Dhr. Marco Braeken

Innovatie-Attaché Mw. Racheli Kreisberg

Director NFIA

Mw. Jacqueline Weber

Projectmanager NFIA
Medewerker Handel en Economie

Dhr. Jan Franke

Medewerker Publieksdiplomatie en Communicatie

Mw. Gili Gurel

Secretaresse Economisch Cluster

Mw. Pnina Biton-Soetendorp

IDIC

In december 2016 lanceerde de Nederlandse ambassade het Israeli-Dutch Innovation Center (IDIC). De missie van IDIC is het initiëren, faciliteren, ontwikkelen en versterken van innovatieve R&D samenwerking tussen Nederlandse en Israëlische organisaties uit de publieke en private sector.

NFIA

Het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) ondersteunt buitenlandse bedrijven die internationale activiteiten in Nederland opzetten of uitbreiden. NFIA geeft informatie aan deze bedrijven, onder andere over belastingen, wettelijke regels en bedrijfslocaties. Daarnaast is NFIA verantwoordelijk voor de  internationale promotie van Nederland als ondernemingsland.