Zakendoen in Irak

Zakendoen in Irak is lastig vanwege het ondernemingsklimaat en de veiligheidssituatie. Raadpleeg altijd het reisadvies. Tegelijkertijd zijn er ook kansen. De ambassade in Bagdad of het consulaat in Erbil kan onderzoek doen naar uw potentiële klant in Irak en kan u vaak helpen bij het contact met de Iraakse of regionale overheid.

Kansrijke sectoren: energie, water en landbouw

Sectoren met kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven zijn uiteraard de energiesector, evenals water, landbouw en infrastructuur. De landbouwraad Irak (gevestigd in Teheran) kan u informeren over kansen in subsectoren zoals de tuinbouw, dierlijke en plantaardige ketens en visserij.

Wederopbouw van Irak

Irak is de derde exporteur van olie ter wereld en de Irakezen werken volop aan de wederopbouw van hun land. Ook het Nederlandse bedrijfsleven kan daarin een rol spelen. De Rijksoverheid wil ondernemers hier graag bij ondersteunen.

Bij BNR radio: Een ondernemer uit Velp met een restaurant in het Iraakse Erbil

Luister op de website van BNR radio naar een interview met de eigenaar van ABC restaurants over zijn ervaring met zakendoen in het Koerdische deel van Irak.

Nuttige bronnen

Raadpleeg onze tips op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zie ook deze nuttige handleidingen voor ondernemers van de Britse overheid en van Flanders Trade, o.a. met informatie over de geldende regelgeving rond import en export naar Irak.