U gaat exporteren naar India

Wilt u uw product exporteren naar India? Of onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor uitbreiding naar India? U krijgt bijvoorbeeld te maken met exportdocumenten. Wij staan u graag bij met advies en informatie.

Beginnen met exporteren

De Nederlandse overheid kan u helpen met de eerste stappen op een buitenlandse markt. Veel informatie vindt u op Ondernemersplein.nl  en via de app NL exporteert. De Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staan klaar om uw vragen te beantwoorden en geven advies.

Informatie per land

Bij RVO vindt u informatie per land die u nodig heeft, bijvoorbeeld over de lokale invoertarieven en -procedures. Kies daarvoor uw land in het landenoverzicht  en klik vervolgens op exportregels.

Kies het juiste exportdocument

Als u gaat exporteren, krijgt u met veel documenten te maken. Voor exporteren binnen de Europese Unie en buiten de Europese Unie heeft u verschillende documenten nodig. Sommige documenten laat u bij de Douane zien als u goederen de grens over brengt. De Kamer van Koophandel heeft voor u de benodigde documenten.

Exporteren naar dit land of gebied

De Rotterdamse haven is een import en export hub

Contact

Neem direct contact op met de Nederlandse ambassade in New Delhi. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden via nde-ea@minbuza.nl