Politiek, publieksdiplomatie en cultuur

Onze enthousiaste PPC-afdeling in New Delhi houdt zich bezig met verschillende en uiteenlopende onderwerpen, variërend van politiek tot onderwijs. We werken op het gebied van veiligheid en politiek nauw samen met onze Defensie afdeling. Hieronder leest u meer over ons werk in India.

PPC

Onze Kernstaken

Niet alleen houden we actuele ontwikkelingen in de Indiase politiek in de gaten, we focussen ook op mensenrechten, rechtsorde en veiligheid in India. Onze afdeling is naast dit ook verantwoordelijk met het onderhouden van de eeuwenoude culturele banden en onderwijssamenwerking tussen Nederland en India. Tot slot onderhouden we het contact met zowel de Nederlandse als Indiase media.

Rutte and Modi

Politiek

De Nederlandse ambassade verricht beleidsonderzoek en analyse van sociaal-economische en politieke ontwikkelingen in India, Bhutan en Nepal, en de relevantie ervan voor Nederland. We werken samen met denktanks, ngo's, academici en maatschappelijke organisaties én nodigen wetenschappers en vakspecialisten uit om de kansen en uitdagingen te bespreken waarmee India, de regio, Nederland, de EU en de wereld worden geconfronteerd.

Mensenrechten en Rechtsorde

Nederland en India werken samen in verschillende internationale organisaties, waaronder de Verenigde Naties, en delen dezelfde opvattingen over veel zaken. In de afgelopen jaren hebben de twee landen samengewerkt op het gebied van cyberveiligheid, terrorismebestrijding en de strijd tegen gewelddadig extremisme en de bevordering van vrouwen- en LHBTI-rechten.

Gelijke rechten voor vrouwen in India
©Goudswaard

Onderwijssamenwerking

De Nederlandse ambassade, samen met het Nuffic Netherlands Education Support Office (NESO) India, promoot 'Study in Holland' onder Indiase studenten in het hele land. Hierbij valt het verstrekken van accurate informatie studeren en werken in Nederland. Nuffic NESO India is de officiële vertegenwoordiger van het Nederlandse hoger onderwijs. De Nuffic Neso India is gevestigd in Bangalore en is focust op a) de promotie van hoger onderwijs en studeren in Nederland in India, b) marktonderzoek om de huidige trends in de onderwijssector te analyseren en c) alumni-relaties in India te bevorderen en te ontwikkelen. Meer weten? Klik dan hier

Communicatie en Publieksdiplomatie

De externe communicatie van het Nederlandse postennetwerk in India wordt beheerd door de PPC-afdeling. Dit gebeurt via de Indiase en Nederlandse pers, sociale media en websites én met ondersteuning en input van al onze afdelingen.

Voor publieke diplomatie en communicatie houdt een speciaal team zich bezig met het op de kaart zetten van Nederland in India, het volgen van ontwikkelingen in de lokale pers en het onderhouden van consistente contacten met niet-gouvernementele entiteiten.

Cultuur

De culturele samenwerking tussen Nederland en India wordt beheerd vanuit het PPC-team. Indo-Nederlandse culturele banden zijn grotendeels gericht op het ondersteunen van de bredere economische en innovatiethema's door middel van onder meer kunst, fotografie en geschiedenis.

Ons Team

Onze PPC-afdeling bestaat uit enthousiaste medewerkers die nauw samenwerken met Nederlandse en Indiase belanghebbenden. Heeft u vragen over onze afdeling en hoe zij u kunnen helpen? Of bent u journalist (geïnteresseerd) in India? Voor vragen en meer kunt u contact met ons opnemen.

E-mail: NDE-PPC@minbuza.nl