Consulaire Zaken

De consulaire afdeling van de ambassade in New Delhi biedt hulp aan Nederlanders die in India wonen of tijdelijk verblijven, bijvoorbeeld als men een nieuw paspoort nodig heeft omdat het vorige is verloren of verlopen. Ook behandelt de consulaire afdeling visumaanvragen van Indiërs die naar Nederland willen reizen voor zaken, familiebezoek of toerisme.

Paspoorten en andere producten

Voor consulaire informatie en alle producten zie de rubriek  Wonen en werken. Voor het aanvragen van paspoorten en andere consulaire dienstverlening is een afspraak vereist die u online moet maken. Dit kan via deze link.

consulair 2

Op vakantie in India

Bent of gaat u hier op vakantie? Dan gaat u natuurlijk goed voorbereid op reis, en leest u vooraf het reisadvies voor een prettig en veilig verblijf in India.

Inburgering

Onze consulaire afdeling is ook verantwoordelijk voor het afnemen van het basisexamen inburgering om een ‘machtiging voorlopig verblijf en verblijfsvergunning in het geval van gezinshereniging’ in Nederland aan te kunnen vragen. In India kan dit echter ALLEEN via onze ambassade in New Delhi.  

Digi-D

Als Nederlander kunt u uw DigiD vanuit het buitenland online aanvragen. U moet uw activeringscode daarna nog wel persoonlijk ophalen. Dit kan op een beperkt aantal ambassades en niet in India zelf. Als AOW’er in India kunt u uw DigiD direct via de SVB aanvragen.

Consulair

Overige ondersteuning

De consulaire afdeling staat ook klaar bij vermissing, ziekenhuisopnames en arrestaties. Als arrestatie leidt tot detentie verzorgen wij een informatiepakket en brengen wij een eerste bezoek aan de Nederlandse gedetineerde.

Direct Contact

Heeft u ondanks de informatie op deze website onze hulp alsnog nodig? Dan kunt u direct contact opnemen met een contactcenter dat 24 uur per dag bereikbaar is.

Het contact met de ambassade en consulaten wereldwijd verloopt namelijk via het 24/7 BZ contactcenter in Nederland. Zij beoordeelt uw eerste hulpverzoek.

U bereikt 24/7 BZ contactcenter via +31 247 247 247 of door te bellen naar het telefoonnummer van onze consulaire afdeling in New Delhi:  +911124197600 en te kiezen voor 1 (Nederlands), opvolgend door nogmaals een 1 (‘Vragen over consulaire zaken en noodgevallen’).

Ook kunt u een contactformulier invullen, waarop u binnen 48 uur een reactie ontvangt.