Landbouw

De afdeling Landbouw richt zich op de veelbelovende landbouwsector en voedingsmiddelenindustrie in India. De afdeling helpt Nederlandse voedselproducenten bij het verkennen van de Indiase markt en is verantwoordelijk voor het op de kaart brengen van Nederlandse expertise op het gebied van landbouw en voedselproductie.

Nederland en agricultuur

Landbouw is de cruciale pijler van de Nederlandse economie. Nederland heeft de sterkste agrovoedingssector ter wereld met spelers van wereldklasse in alle segmenten van de agrifoodketen. Nederland is de op-één-na grootste exporteur van agrofood. Verder zijn 4 van' s werelds top 40 voedingsmiddelen- en drankenbedrijven zijn Nederlands. Nederlandse landbouwondernemers zijn koploper in efficiënte en duurzame productiesystemen en -processen. 

Nederlands-Indiase samenwerking

Nederland en India hebben een goede relatie in landbouwhandel en -samenwerking.

India is een van de snelst groeiende economieën en zal de wereldeconomie in de eenentwintigste eeuw hervormen. Nederland staat bekend om een grote handelsmacht met wereldberoemde technologieën en know-how in de landbouw. Beide zijn betrokken bij belangrijke onderhandelingen om handel en investeringen op nationaal niveau te stimuleren.
 

Nederland biedt handelsgerelateerde technische assistentie aan India, met als doel India te ondersteunen bij hun nationale initiatieven en hen te helpen te integreren in het internationale handelsstelsel. Dit met  oog op verdere versterking van de bilaterale handels- en investeringsbetrekkingen met Nederland.

Meer informatie en contact

Wilt u meer weten over de Nederlandse landbouwprojecten in India en de Nederlands-Indiase samenwerking? Lees meer op de landpagina India van de website www.agroberichtenbuitenland.nl

Bent u als ondernemer actief in de landbouwsector en heeft u interesse in de Indiase markt? Kijkt u dan hier voor meer informatie.

Voor vragen kunt u ook contact met ons opnemen.