Rijbewijs verlengen in IJsland?

Woont u in IJsland en is uw Nederlandse rijbewijs verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U moet uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een IJslands rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

U kunt uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een IJslands rijbewijs bij de districtscommissaris van het district waar u woont (in het IJslands). U hoeft niet opnieuw examen te doen.

Voor het aanvragen van een IJslands rijbewijs heeft u een echtheidsverklaring nodig. Dit is een verklaring van de RDW. Hierin staat of u met een rijbewijs geregistreerd staat in het Centraal Rijbewijzenregister. De verklaring is in het Engels. U hoeft de verklaring niet te laten vertalen naar het IJslands.

Rijbewijs kwijt of gestolen?

Is uw Nederlandse rijbewijs kwijt of gestolen? Dan moet u een IJslands rijbewijs aanvragen. Dit kunt u doen bij de districtscommissaris in het district waar u woont (in het IJslands).

Voor het aanvragen van een IJslands rijbewijs heeft u een echtheidsverklaring nodig en een verklaring van vermissing of diefstal van de lokale politie.

U kunt een verklaring van vermissing (pdf, 75kb) downloaden en sturen naar de RDW. Zo voorkomt u misbruik van uw Nederlandse rijbewijs.