Rijbewijs verlengen in Hongarije?

Woont u in Hongarije en is uw Nederlandse rijbewijs verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U moet uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Hongaars rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

U kunt uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Hongaars rijbewijs bij de Hongaarse gemeente (Okmányiroda). U hoeft niet opnieuw examen te doen.

Rijbewijs kwijt of gestolen?

Is uw Nederlandse rijbewijs kwijt of gestolen? Dan moet u een Hongaars rijbewijs aanvragen. Dit kunt u doen bij de Hongaarse gemeente (Okmányiroda). 

Als uw rijbewijs kwijt of gestolen is, heeft u een echtheidsverklaring nodig. Dit is een verklaring van de RDW. Hierin staat of u met een rijbewijs geregistreerd staat in het Centraal Rijbewijzenregister. De verklaring is in het Engels.

In Hongarije is het nodig dat u de verklaring laat legaliseren. Dit kunt u laten doen door het Consulair Dienstencentrum (CDC). Daarna moet u het nog laten vertalen naar het Hongaars door het Hongaarse vertaalbureau Offi

U kunt een verklaring van vermissing (pdf, 75kb) downloaden en sturen naar de RDW. Zo voorkomt u misbruik van uw Nederlandse rijbewijs.