Paspoort of ID-kaart aanvragen in Guatemala van 24 tot 27 februari 2020

Het consulaire team van de Nederlandse ambassade in San José bezoekt van 24 tot 27 februari 2020 Guatemala. U kunt in deze periode een Nederlands paspoort of ID-kaart aanvragen.

Afspraak maken

Om een afspraak te maken stuurt u een e-mail naar sjo-ca@minbuza.nl. Geef in uw e-mail aan dat u een afspraak wilt maken voor de aanvraagsessie in Guatemala. Geef ook aan voor hoeveel personen u een afspraak wilt maken. U ontvangt dan een e-mail met de tijd van uw afspraak.

Benodigde documenten

Maak voor elke persoon een persoonlijke checklist via de pagina Paspoort of ID-kaart aanvragen als u in Guatemala woont. U leest dan welke documenten u moet meenemen naar uw afspraak.

Betaling

U betaalt ter plekke. Dit kan met Mastercard /Visa, of contant. De prijzen van paspoorten en ID-kaarten kunt u bekijken in het overzicht van consulaire tarieven in Costa Rica. In het geval van contante betaling, worden de kosten in quetzales in rekening gebracht.

Pasfoto's

De pasfoto in een paspoort of identiteitskaart moet voldoen aan een aantal eisen. Op de pagina 'Pasfoto voor paspoort, ID-kaart of visum in Costa Rica' leest u meer over deze eisen. U kunt ook de pasfoto laten maken bij: Foto Roma, 20 Calle 5-35, Zona 10, Ciudad Guatemala.

Rechten

Een paspoort of ID-kaart aanvragen bij een MVA-sessie is op eigen risico. Eventuele claims neemt de ambassade dan ook niet in behandeling. Ook de MVA-sessie onverwacht niet doorgaat, zijn wij niet aansprakelijk voor de kosten die u eventueel al gemaakt heeft.

Er zijn twee uitzonderingen:

  • Bij de verwerking van uw aanvraag in Costa Rica blijkt dat uw pasfoto toch niet aan de eisen voldoet;
  • Bij de verwerking blijkt dat de tijdens de sessie afgenomen vingerafdrukken niet gebruikt kunnen worden.

In deze situaties kunt u bij de ambassade in San Jose het geld dat u voor de paspoortaanvraag betaald heeft terug vragen.