Europees erkende inlogmiddelen per land

U kunt met steeds meer Europese inlogmiddelen ook in andere EU-landen en EER-landen inloggen om online zaken te regelen met Nederlandse overheidsorganisaties. Bekijk per land welke inlogmiddelen erkend zijn.

Woont u in een van de onderstaande landen, maar heeft u geen inlogmiddel? U vraagt het inlogmiddel aan bij de organisatie die het uitgeeft. Soms moet u de nationaliteit van het land hebben om het inlogmiddel te mogen gebruiken. Het is dus niet altijd mogelijk om een inlogmiddel aan te vragen.

Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt. De genoemde organisaties zijn ook zelf verantwoordelijk voor het up-to-date houden van de informatie over hun inlogmiddelen.

Inlogmiddel nog niet erkend

Staat het inlogmiddel dat u gebruikt niet genoemd in het overzicht? Dan is uw inlogmiddel nog niet goedgekeurd door de EU. U kunt dan alleen DigiD gebruiken. Lees hoe u DigiD aanvraagt als u buiten Nederland woont.

De EU heeft DigiD als inlogmiddel nog niet erkend. Het is dus niet mogelijk om met DigiD in te loggen bij organisaties in andere Europese landen. Waarschijnlijk kan dit vanaf begin 2022.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons