Kansen voor ondernemers in Griekenland

Wilt u weten welke kansen en trends er zijn in Griekenland? Het ambassadenetwerk houdt de lokale markt in de gaten.

Kansen en ontwikkelingen in het buitenland

De medewerkers van het ambassadenetwerk volgen de economische, innovatieve en maatschappelijke ontwikkelingen. En wijzen u op kansen, trends en behoeften bij lokale partijen en overheden. Bijvoorbeeld voor bepaalde producten of technieken. Ook kansen en ontwikkelingen op het gebied van innoveren en internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen en aanbestedingen houden zij goed in de gaten.

Bovendien houdt het ambassadenetwerk aanbestedingen in het buitenland en van internationale organisaties goed in de gaten.

Een overzicht van kansen vindt u op de portal Internationaal Ondernemen en in de app NL exporteert.

Marktrapporten en sectorrapporten

Het ambassadenetwerk stelt ook markt- en sectorrapporten op. U vindt hier ook rapporten van private partijen zoals banken. Zo bent u op de hoogte van de belangrijkste zakelijke ontwikkelingen in de lokale markt.

Kansen voor ondernemers in dit land of gebied

Diverse sectoren binnen de Griekse markt bieden verschillende kansen voor internationale ondernemers. Op de website van RVO en zijn Griekse tegenhanger Enterprise Greece vindt u uitgebreide informatie over de mogelijkheden die de Griekse markt biedt. Daarnaast biedt Internationaal Ondernemen een overzicht van concrete ondernemerskansen in Griekenland.

Een viertal sectoren vormt samen het meest kansrijke segment van de Griekse economie.

Kansen in logistiek en maritiem

In de Griekse logistieke sector zijn diverse investeringsmogelijkheden. De strategische geografische locatie van Griekenland zorgt voor een breed scala aan kansen, met name in de maritieme sector. Internationale fabrikanten vestigen vaker hun productie- en logistieke centra in Griekenland. Daardoor groeien de havens en ontstaan kansen voor internationale ondernemers.

Kansen in agrofood

De productie en export van klassieke producten als olijfolie, feta, fruit en groente kenmerkt de agrofoodsector in Griekenland. Maar deze traditionele producten maken steeds vaker plaats voor organisch geproduceerde voedingsmiddelen of productie op grotere schaal. U kunt op verschillende manieren inspringen op deze veranderende markt.

Kansen in toerisme

De Griekse toerismesector biedt ruimte voor investeringen. Naast de gevestigde vormen van toerisme komt ecotoerisme steeds meer op. Griekenland wordt steeds vaker gezien als een bestemming waar de toerist het hele jaar naar toe kan. Daardoor ontstaan kansen om toerisme in het winterseizoen verder te ontwikkelen.

Kansen in vastgoed

Vanwege de privatiseringen doen zich ook kansen voor op het gebied van onroerend goed. Op de website van het Griekse privatiseringsfonds TAIPED vindt u meer informatie over de kavels, procedures en geplande tenders.

Markt- en sectorrapporten

De ambassade in Athene doet regelmatig zelf onderzoek naar bepaalde markten en/of sectoren in Griekenland. Hierna de meest recente publicaties: