Rijbewijs verlengen in Griekenland?

Woont u in Griekenland en is uw Nederlandse rijbewijs verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U moet uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Grieks rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

U kunt uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Grieks rijbewijs bij het ministerie van Transport (in het Grieks) of via het Kentro Experetisi Politon (KEP, het Centrum Civiele Dienstverlening, in het Grieks). U hoeft niet opnieuw examen te doen. Wel dient u in het bezit te zijn van een verblijfsvergunning, die minimaal 6 maanden geldig moet zijn geweest om een Grieks rijbewijs aan te kunnen vragen ter vervanging van het Nederlandse.

Is uw Nederlandse rijbewijs verlopen? Dan heeft u een echtheidsverklaring nodig. Dit is een verklaring van de RDW. Hierin staat of u met een rijbewijs geregistreerd staat in het Centraal Rijbewijzenregister. De verklaring is in het Engels. U moet de verklaring door een beëdigd vertaler laten vertalen naar het Grieks. U hoeft de verklaring niet te laten legaliseren.

Rijbewijs kwijt of gestolen?

Is uw Nederlandse rijbewijs kwijt of gestolen? Dan moet u een Grieks rijbewijs aanvragen. Dit kunt u doen bij het ministerie van Transport (in het Grieks) of via het Kentro Experetisi Politon (KEP, het Centrum Civiele Dienstverlening, in het Grieks).

Is uw Nederlandse rijbewijs kwijt of gestolen? Dan heeft u een echtheidsverklaring nodig. Dit is een verklaring van de RDW. Hierin staat of u met een rijbewijs geregistreerd staat in het Centraal Rijbewijzenregister. De verklaring is in het Engels. U moet de verklaring door een beëdigd vertaler laten vertalen naar het Grieks. U hoeft de verklaring niet te laten legaliseren.

U kunt een verklaring van vermissing (pdf, 75kb) downloaden en sturen naar de RDW. Zo voorkomt u misbruik van uw Nederlandse rijbewijs.