Vacature stagiair(e)

Stage bij de Nederlandse ambassade in Athene

De Nederlandse ambassade in Athene biedt een aantal stage mogelijkheden per jaar aan voor studenten die een voor de ambassade relevante studie volgen en in een vergevorderd stadium van hun studie zijn.

Stagiair(e)s kunnen aan zowel de Politieke als de Economische afdeling van de ambassade worden toegevoegd voor een periode van ongeveer 3-6 maanden. De ambassade selecteert tweemaal per kalenderjaar, te weten in de periode september t/m januari en in de periode februari t/m juli.

De werkomgeving
De ambassade onderhoudt de bilaterale contacten met de Griekse autoriteiten en de Griekse samenleving. De werkzaamheden van de Ambassade hebben daarbij betrekking op prioritaire aandachtsgebieden zoals de huidige financieel-economische situatie van Griekenland, samenwerking op migratiegebied en handelsbetrekkingen.

De functie-inhoud

De Ambassade heeft momenteel twee stage mogelijkheden; zowel de Beleidsafdeling als startup incubator Orange Grove heeft ruimte voor een stagiair(e).

Op de beleidsafdeling krijgt de stagiair(e) de kans om uitgebreid kennis te maken met het werk van de ambassade door mee te lopen met medewerkers van de Politieke - of Economische afdeling en door de werkzaamheden van de ambassade te ondersteunen, de politieke en economische actualiteit te volgen, hierover te rapporteren en door voor de ambassade noodzakelijk onderzoek te doen in samenspraak met de stagebegeleider. Ook werkt betrokkene mee bij logistieke en andere praktische werkzaamheden ter ondersteuning van het werk van de ambassade.

De werkzaamheden bij Orange Grove zijn voornamelijk gericht op het ondersteunen van het management bij het uitbreiden en versterken van het bestaande startup-netwerk in Griekenland. Daarnaast zal de stagiaire ingezet worden op gebied van marketing, innovatie en assistentie van het dagelijks management.

Functie-vereisten
Wij vragen van een stagiair(e)s de volgende kennis en vaardigheden:

  • volgen van een voor de ambassade relevante universitaire studie, bij voorkeur in de masterfase;
  • kennis van internationale betrekkingen of kennis op het gebied van startups, innovatie en incubators.
  • uitstekende beheersing van het Nederlands en het Engels, mondeling en schriftelijk;
  • goede beheersing van het Grieks strekt tot aanbeveling;
  • goede communicatieve vaardigheden en goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
  • aantoonbare interesse in internationale politiek, economische en sociale vraagstukken;
  • basiskennis van instituties, besluitvormingsprocessen en beleid van de Europese Unie;
  • basiskennis van de binnenlandse politieke verhoudingen in Nederland en bij voorkeur ook Griekenland;
  • initiatief, verantwoordelijkheidsgevoel en zelfstandigheid;
  • representativiteit, enthousiasme en inzet.

Voorwaarden en vergoedingen
Gezien het stage regelement van het ministerie van Buitenlandse Zaken is het een voorwaarde dat de stagiair(e) gedurende de hele stageperiode als student staat ingeschreven aan een Nederlandse onderwijsinstelling en de Nederlandse nationaliteit bezit. Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een stagevergoeding. Meer informatie over stagemogelijkheden, voorwaarden en vergoedingen is te vinden op de website van de rijksoverheid.

Solliciteren voor een stageplek?
Voor de komende stageperiode (februari 2019 t/m juli 2019) zijn er twee stageplaatsen beschikbaar. Sollicitaties kunnen voor één of beide van deze posities worden ingediend, graag in je motivatiebrief aangeven waar je voorkeur naar uit gaat. Sollicitaties in de vorm van een motivatiebrief en een cv kunnen worden gezonden naar ath-stages@minbuza.nl.

De huidige deadline van reageren is 14 november 2018.