Succesvol MKB-event in Athene, Griekenland

In het kader van de Global Entrepreneurship Week heeft de post in Athene op 14 november het event ‘Entrepreneurs’ Day – Sharing Business Stories’ georganiseerd. 

Tijdens het evenement, dat plaatsvond bij Interamerican, stond entrepreneurship in de spotlight. Ambassadeur Stella Ronner-Grubačić opende het event. In haar welkomstwoord benadrukte ze de rol van ondernemers voor de economie: “In Nederland zijn 1,5 miljoen ondernemers actief. Samen creëren zij een enorme toegevoegde waarde voor de economie, zowel binnen als buiten de landsgrenzen.”

Ook de COO van Interamerican, Vincent Teekens, kwam aan het woord. Vervolgens gingen Yiannis Kanellopoulos (voorzitter bestuur Orange Grove) en Peter Economides (Global Brand Strategist) met elkaar in gesprek over Peter zijn visie op branding en entrepreneurship. Beiden gaven het publiek mee dat we eigenlijk meer naar de gehele ‘startup experience’ moeten kijken. De heren stelden dat vaak alleen de succesverhalen worden gedeeld. Ieder verhaal, of het nu gaat over het behalen van een succes of juist niet, is een verhaal over hard werken.

Orange Grove start-ups.

Vier succesvolle Orange Grove ondernemers Big Olive, Clio Muse, Lia Olive Oil en Kids in the Kitchen! namen vervolgens deel aan de interactieve paneldiscussie, geleid door Yiannis. De entrepreneurs spraken over hun ervaring met het opzetten van een bedrijf. Ze waren het er allen over eens dat een goede balans in je team essentieel is. “Je team is namelijk je familie in je werkende leven”, aldus een van de panellisten. De take-away message van de discussie was dat niet iedere beslissing uitpakt zoals je van tevoren bedenkt en verwacht. Dit hoort bij het proces, en uiteindelijk zijn dat vaak leerzame momenten.

Het event sloot af met een borrel, waar de aanwezigen de mogelijkheid hadden om eigen ervaringen met elkaar te delen en na te praten over hun opgedane indrukken tijdens het event.

Orange Grove is een platform voor innovatie en best practices. Sinds 2013 biedt Orange Grove educatieve programma’s, mentoring, coaching en netwerkmogelijkheden voor startups. Sinds kort focust Orange Grove zich meer op gebieden buiten Athene.

Publiek MKB event