Legaliseren van documenten uit Frans-Guyana voor gebruik in Nederland

Uw document uit Frans-Guyana heeft legalisatie nodig voor gebruik in Nederland. Vraag de lokale Franse autoriteiten in Cayenne waar u terecht kunt met uw document.

Door het coronavirus kunt u, tot nadere berichtgeving, geen buitenlandse documenten laten legaliseren bij de meeste ambassades en consulaten-generaal. Als dit wel kan, staat dat op de contactpagina van de ambassade of het consulaat vermeld. Daar ziet u ook vanaf wanneer dit kan. Ziet u op de contactpagina geen startdatum? Dan kunt u nog geen documenten laten legaliseren bij de ambassade of het consulaat-generaal. Hoeven alleen de lokale autoriteiten uw documenten te legaliseren? Controleer dan bij de lokale autoriteiten of dat kan.

Waar kunt u de documenten opvragen?

U kunt allerlei documenten laten legaliseren. Bijvoorbeeld diploma’s en verklaringen. De meest voorkomende soorten documenten zijn van de burgerlijke stand:

  • afschrift van een geboorteakte
  • verklaring van ongehuwd zijn
  • afschrift van een huwelijksakte
  • afschrift van een echtscheidingsakte
  • afschrift van een overlijdensakte

Informeer bij de lokale autoriteiten in Frans-Guyana waar u deze documenten kunt opvragen.

Waar en hoe laat u uw document legaliseren?

Vraag de lokale Franse autoriteiten in Cayenne waar u terecht kunt. Hoe het legaliseren werkt, vindt u op de pagina Legaliseren van documenten uit Frankrijk voor gebruik in het Koninkrijk der Nederlanden.