U gaat exporteren naar Frankrijk

Wilt u uw product exporteren naar Frankrijk? U krijgt bijvoorbeeld te maken met exportdocumenten.

Beginnen met exporteren

De Nederlandse overheid kan u helpen met de eerste stappen op een buitenlandse markt. Veel informatie vindt u op Ondernemersplein.nl  en via de app NL exporteert. De Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staan klaar om uw vragen te beantwoorden en geven advies.

Informatie per land

Bij RVO vindt u informatie per land die u nodig heeft, bijvoorbeeld over de lokale invoertarieven en -procedures. Kies daarvoor uw land in het landenoverzicht  en klik vervolgens op exportregels.

Kies het juiste exportdocument

Als u gaat exporteren, krijgt u met veel documenten te maken. Voor exporteren binnen de Europese Unie en buiten de Europese Unie heeft u verschillende documenten nodig. Sommige documenten laat u bij de Douane zien als u goederen de grens over brengt. De Kamer van Koophandel heeft voor u de benodigde documenten.

Exporteren naar dit land of gebied

Wilt u exporteren naar Frankrijk? Neem contact op met de economische afdeling van de Nederlandse ambassade. Op het blog van de innovatie afdeling van de Nederlandse ambassade in Parijs vindt u relevante informatie over de laatste trends op het gebied van innovatie in Frankrijk. .

Exporteren agrofood-producten

Wilt u producten uit landbouw, tuinbouw of visserij exporteren naar Frankrijk? Neem contact op met de agrifood-afdeling van de Nederlandse ambassade. Zij adviseren ook over de export van landbouwmachines en –materiaal. Ook op de website van de agrifood-afdeling vindt u relevante informatie.