Bericht aan de opvarenden van de Costa Luminosa

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de ambassades in Parijs en Rome zijn bekend met de situatie van de Nederlandse opvarenden aan boord van de Costa Luminosa. Wij snappen heel goed dat velen van u in onzekerheid zitten en graag zo snel mogelijk duidelijkheid willen.

Laatste informatie

We volgen de situatie op de voet en hebben intensief contact heeft met de Franse autoriteiten en andere betrokkenen om die duidelijkheid te verkrijgen.

De laatste informatie die wij hebben ontvangen, is dat Costa Cruises zorg draagt voor een gecoördineerde repatriëring van alle passagiersleden, in samenspraak met de betrokken reisorganisaties. Waar mogelijk ondersteunen wij hen daarbij. We adviseren u om nauw contact te onderhouden met uw reisorganisatie voor al uw vragen over uw terugkeer naar Nederland.

Dringende hulpvragen

Zodra we meer informatie met u kunnen delen, zullen we dat via deze weg doen. In het kader van de Wet Bescherming Persoonsgegevens informeren wij u ten slotte dat  uw persoonsgegevens in ons bezit zijn gekomen via contact met de rederij. Uiteraard zullen deze gegevens na het oplossen van deze situatie uit onze systemen verwijderd worden.

Mocht u buiten uw terugkeer naar Nederland nog dringende hulpvragen hebben die niet kunnen worden opgelost door de rederij of uw reisorganisatie, dan kunt u 24 uur per dag contact opnemen met het ministerie van Buitenlandse Zaken via +31 247 247 247.

Wij wensen u veel sterkte en een behouden terugreis toe.

Pieter de Gooijer

Nederlandse ambassadeur in Parijs