Koningsdagreceptie 27 april 2017 in Parijs: thema "Nederland culinair"

Op donderdag 27 april 2017 vond op de Nederlandse residentie in Parijs de koningsdagreceptie plaats. Het thema van deze receptie was ‘Nederland culinair’. Met dit thema is de verrassende, duurzame, gezonde en innovatieve hedendaagse Nederlandse keuken onder de aandacht gebracht van de ongeveer 800 Franse en 100 Nederlandse gasten. Nederland heeft immers na ‘De Aardappeleters’ een goede weg ingeslagen.

Beeld: ©StéphanieKnibbe

Twee meester-koks van Bocuse d’Or Nederland bereidden in de tuin van de residentie live culinaire hapjes op twee innovatief Nederlands gepatenteerde barbecues van Ofyr. De meester-koks waren André van Doorn van restaurant Kasteel Heemstede in Houten en Marco Poldervaart van restaurant het Havenmantsje in Harlingen.

De innovatieve hapjes waren geïnspireerd door het principe van Dutch Cuisine, een beweging die wordt gesteund door de Green Deal Verduurzaming Voedsel van het ministerie van Economische Zaken. Dutch cuisine staat voor smaak, en gezond en verantwoord koken, vaak met seizoensproducten. Het illustreert de Nederlandse eetcultuur: creatief en eigenzinnig en vanuit het principe ‘less is more’. Bovengenoemde meester-koks zijn ook actief binnen de Dutch Cuisine beweging.

Beeld: ©StéphanieKnibbe

Ter ondersteuning waren op de binnenplaats van de residentie twaalf ezels met uitvergrote foto’s van Dutch Cuisine opgesteld om zo het culinaire gedachtegoed, van duurzaam, lekker en verantwoord koken tentoon te stellen. 

Daarnaast waren er vier Nederlandse innovatieve agrofoodproducenten die in de tuin een proeverij organiseerden: Scelta Mushrooms met champignonsoep, Koppert Cress met microgroenten, Meijer Potatoes met chips, en Algues Atlantica (European Seaweed Company) met algenspread.

Beeld: ©StéphanieKnibbe

Al met al was de koningsdagreceptie een geslaagde avond waarbij Nederland zichzelf culinair op de kaart heeft kunnen zetten. Voor meer informatie en beeldmateriaal : Facebook en Twitter.

Beeld: ©StéphanieKnibbe