U gaat exporteren naar Finland

Wilt u uw product exporteren naar Finland? Neem dan de tijd om uzelf goed te informeren. Een goede voorbereiding is essentieel.

Beginnen met exporteren

De Nederlandse overheid kan u helpen met de eerste stappen op een buitenlandse markt. Veel informatie vindt u op Ondernemersplein.nl  en via de app NL exporteert. De Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staan klaar om uw vragen te beantwoorden en geven advies.

Informatie per land

Bij RVO vindt u informatie per land die u nodig heeft, bijvoorbeeld over de lokale invoertarieven en -procedures. Kies daarvoor uw land in het landenoverzicht  en klik vervolgens op exportregels.

Kies het juiste exportdocument

Als u gaat exporteren, krijgt u met veel documenten te maken. Voor exporteren binnen de Europese Unie en buiten de Europese Unie heeft u verschillende documenten nodig. Sommige documenten laat u bij de Douane zien als u goederen de grens over brengt. De Kamer van Koophandel heeft voor u de benodigde documenten.

Exporteren naar dit land of gebied

Wilt u exporteren naar Finland?

De Nederlandse ambassade in Helsinki verstrekt algemene en sectorspecifieke informatie aan Nederlandse bedrijven die willen exporten naar of investeren in Finland. Ook voor vragen over de lokale wet- en regelgeving kunnen ondernemers bij ons terecht. De ambassade kan geen volledige marktonderzoeken uitvoeren, maar wij kunnen ondernemers wel ondersteunen bij hun zoektocht naar informatie en nieuwe business leads.

Wij helpen u graag! U kunt ons bereiken via:

Tel. +358 (0)9 228 920 
Email: hel-ea@minbuza.nl
Miina Ojanperä, beleidsmedewerker Handel & Innovatie
Desirée Kopmels, ambassadeur