Viering Koningsdag 2018

Koningsdag komt er weer aan en dat moet natuurlijk gevierd worden!

De Nederlandse vereniging organiseert festiviteiten in diverse steden. In Helsinki vindt de viering plaats op vrijdag 27 april 2018.

De Nederlandse school organiseert een heus Koningsdag Festival op zaterdag 28 april 2018. Van harte welkom!

Viering Koningsdag - Nederlandse vereniging

Beste landgenoten en bijbehorende Finse/Nederlandse familie,

Net als in voorgaande jaren worden er ook dit jaar een aantal Koningsdagborrels georganiseerd. Dit wordt gedaan door de Nederlandse Vereniging in samenwerking met de Nederlandse Ambassade.

Alle Nederlanders in Finland en hun partner en kinderen zijn van harte uitgenodigd om dit leuke feest samen te vieren. Onder het genot van een hapje (zoals bijvoorbeeld bitterballen en kaas) en een drankje

Koningsdag festiviteiten vinden plaats in de volgende steden:
- Helsinki: Vrijdag 27 april van 18.00 tot 20.30 uur. Locatie: Kulosaarenkartano.
- Turku: Zaterdag 28 april tussen 13.00 en 18.00 uur. Locatie: Björkholm eiland.
- Jyväskylä: Zaterdag 28 april van 14.00 tot 19.00 uur. Locatie: Ladun Maja (Ronsuntaipaleentie 279, Jyväskylä). 
- Oulu: Zaterdag 28 april vanaf 18.00 uur. Locatie: Restaurant Lekker 61 (Isokatu 61, Oulu).
- Tampere: meer informatie volgt.

Helsinki:
In Helsinki vieren wij het Koningsfeest op een locatie die uitstekend past bij het karakter van de dag; het mooie Kulosaarenkartano (adres: Kipparlahdensilmukka 5, Helsinki). Het kartano is goed bereikbaar en heeft voldoende gratis parkeergelegenheid. Het gebouw met prachtige tuinen is ook geschikt om kinderen mee te nemen (onder verantwoordelijkheid van de ouders uiteraard).

Aanmelden voor Helsinki doet u via de link: http://www.nederlandsevereniging.fi/koningsdaghelsinki2018/view/form

Leden van de NviF betalen in Helsinki een entree van 5,- en niet leden 10,-. Entree geldt voor iedereen boven 12 jaar. Hiervoor krijgt iedere bezoeker 2 drinkcoupons, een welkomstdrankje en uiteraard lekkere Hollandse kaas. Ook zijn de bitterballen er weer en zal er een zeer smakelijk en uitgebreid lopend buffet zijn. Overige consumpties zijn op eigen kosten. De Koningsdag borrel in Helsinki start om circa 18.00 en duurt tot 20.30 uur.

Wij adviseren om op tijd aan te melden (verplicht) en het entreegeld over te maken (NViF rekening FI 8320 0138 0047 6383 ovv Koningsdag). De aanmeldingen gaan op volgorde van binnenkomst, dus meld je snel aan! De aanmelding voor Helsinki sluit op 20 april (er is ruimte voor maximaal 150 personen).

Kijk voor meer informatie op de website van de Nederlandse Vereniging en/of de Facebook pagina van de vereniging.

Namens het bestuur van de Nederlandse Vereniging, de Nederlandse Ambassade, onze sponsors en de vrijwilligers van de lokale organisatiecomités heten wij u allen van harte welkom!

Met vriendelijke groet,
Machiel Bemers, Landelijk coördinator Koningsdagfeesten
Suzanne Buurman & Sanne Peltosaari

NviF lid worden? Doe het nu ook maar meteen, scheelt weer in de entree en dan krijgt u gedurende het jaar nog veel meer:  http://www.nederlandsevereniging.fi/lidmaatschap/aanmelding-lidmaatschap

NL vereniging

Viering kinder-Koningsdag - Nederlandse school

NL school

Zie ook