Nederlands rijbewijs verlengen in de Filipijnen

Woont u in de Filipijnen en is uw Nederlandse rijbewijs (bijna) verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs verlengen. Blijft u langer dan 1 maand, dan kunt u een Filipijns rijbewijs aanvragen.

Rijbewijs verlengen bij RDW

U kunt uw rijbewijs verlengen bij de RDW, ook als uw rijbewijs al is verlopen. Volg de stappen om een nieuw rijbewijs aan te vragen.

Let op: De RDW stuurt geen post naar het buitenland. U heeft dus een adres in Nederland nodig waar u formulieren en uw rijbewijs kunt ontvangen. Dit heet een correspondentieadres. Dit kan bijvoorbeeld een adres zijn van een familielid, vriend of kennis.

Stap 1: Vraag een aanvraagformulier aan

U kunt online een aanvraagformulier aanvragen om uw rijbewijs te verlengen (RDW).

Stap 2: Verzamel de juiste documenten

Voor uw aanvraag heeft u de volgende originele documenten nodig:

  • uw Nederlandse rijbewijs
  • een kopie van uw geldige reisdocument, bijvoorbeeld een paspoort of ID-kaart 
  • het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier
  • 1 kleurenpasfoto die voldoet aan de Nederlandse eisen aan pasfoto’s en niet ouder is dan 6 maanden 

In de volgende situaties heeft u extra documenten nodig. Klik op uw situatie(s) om te zien welke documenten dat zijn.

Stap 3: Stuur uw documenten op

Stuur alle documenten die nodig zijn voor uw aanvraag op naar de RDW:

RDW, Unit Rijbewijzen
Postbus 9000
9640 HA Veendam
Nederland

Stap 4: Betaal de kosten

Betaal de kosten voor de aanvraag van een nieuw rijbewijs. Scroll naar ‘kosten’ op de website van de RDW om te lezen wat de kosten zijn en hoe u kunt betalen. 

Na uw betaling beoordeelt de RDW uw aanvraag. Keurt de RDW uw aanvraag goed? Dan ontvangt u uw nieuwe rijbewijs binnen 10 werkdagen op uw correspondentieadres in Nederland. Keurt de RDW uw aanvraag niet goed? Dan ontvangt u daarover een brief van de RDW.

Filipijns rijbewijs aanvragen

Uw Nederlandse rijbewijs is in de Filipijnen 120 dagen geldig op basis van uw toeristenvisum. Daarna dient u een Filipijns rijbewijs aan te vragen. U hoeft niet opnieuw rijexamen te doen. U moet wel theorie-examen doen.

U kunt een Filipijns rijbewijs aanvragen op de website van het Land Transportation Office (LTO) (informatie in het Engels). Als het LTO vraagt om een Engelstalige bevestiging dat u een geldig Nederlands rijbewijs heeft, kunt u bij de RDW een echtheidsverklaring aanvragen. Een echtheidsverklaring is een origineel en gewaarmerkt document, in het Engels, waarin staat of en hoe u met een rijbewijs geregistreerd staat in het Nederlandse rijbewijsregister.

Het LTO kan ook om een vertaling vragen van uw rijbewijs. Hiervoor kunt u een internationaal rijbewijs gebruiken.

Heeft u geen internationaal rijbewijs? Bekijk de algemene vertaling van een Nederlands rijbewijs (pdf, 2 pagina’s, 625 kB; informatie in het Engels). Dit document kunt u, in combinatie met uw Nederlandse rijbewijs, aanbieden bij het LTO. De ambassade in Manilla geeft geen individuele vertalingen van Nederlandse rijbewijzen af.

Uw Filipijnse rijbewijs is misschien langer of korter geldig dan uw Nederlandse rijbewijs.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig