Zakendoen in Ethiopië: algemene informatie

De Ethiopische overheid staat positief tegenover buitenlandse investeringen. Foreign Direct Investment (FDI) is aanzienlijk toegenomen in de afgelopen jaren en er zijn verbeteringen doorgevoerd in het investeringsklimaat.

Waarom investeren?

De meest veelbelovende sectoren voor buitenlandse investeringen zijn: landbouw, manufacturing, ICT, mijnbouw, energie, toerisme, textiel en de bouw. Buitenlandse investeringen zijn voor een aantal sectoren geblokkeerd, onder andere bankieren, scheepvaart en transport, media en transport en levering van elektriciteit. Neem een kijkje op de website van de Ethiopische Investeringscommissie voor meer informatie.

Ethiopië heeft een grote binnenlandse markt met een bevolking van ongeveer 95 miljoen. De bevolking is jong en groeit snel. Het land heeft een gevarieerd klimaat dat het mogelijk maakt om gematige en sup-tropische gewassen te verbouwen. De arbeidskosten zijn laag en de luchtvaartverbindingen zijn goed; Ethiopian Airlines breidt haar lijst van bestemmingen snel uit. Investeringen in logistiek maken zakendoen gemakkelijker, zoals de spoorlijn van Addis Ababa naar Djibouti en nieuwe investeringen in snelwegen.

Meer over zakendoen in Ethiopië:
Van Hulp naar Handel (in het Engels)
Videos over Zakendoen