Rijbewijs verlengen in Estland?

Woont u in Estland en is uw Nederlandse rijbewijs verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U moet uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Ests rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

Zolang uw Nederlandse rijbewijs nog geldig is, kunt u het in Estland gebruiken. U kunt uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Ests rijbewijs bij de Road Administration (Maanteeamet, in het Engels). U moet dan wel aan de voorwaarden voldoen. Die vindt u op de website van de Road Administration.

U hoeft niet opnieuw examen te doen, behalve als uw rijbewijs langer dan 5 jaar verlopen is. In dat geval moet u het theorie en praktijk examen opnieuw doen.

Als uw Nederlandse rijbewijs verloren, gestolen of beschadigd is, doen de Estse autoriteiten navraag bij de instantie die uw rijbewijs uitgegeven hebben. Nadat bevestigd is dat de gevens van uw rijbewijs kloppen en dat u mag rijden, kan uw rijbewijs omgewisseld worden.

Rijbewijs kwijt of gestolen?

Is uw Nederlandse rijbewijs kwijt of gestolen? Dan moet u een Ests rijbewijs aanvragen. Dit kunt u doen bij de Road Administration (Maanteeamet, in het Engels).

U kunt een verklaring van vermissing (pdf, 1 pagina, 183 kB) downloaden en sturen naar de RDW. Zo voorkomt u misbruik van uw Nederlandse rijbewijs.