Wat doen wij?

Hier vindt u informatie over de diensten die worden verleend op de Nederlandse ambassade in Tallinn.

Consulaire informatie

In geval van verlies of diefstal van uw paspoort of ander reisdocument kunt u bij onze ambassade terecht voor een nooddocument waarmee u terug kunt reizen naar Nederland – een laissez-passer. Daarnaast kunt u de ambassade in geval van nood om advies vragen; op een aantal vlakken kan de ambassade hulp bieden. Voor het aanvragen van een paspoort of visum kunt u terecht bij de Nederlandse ambassade in Finland.

Onder het hoofdmenu Wonen en werken vindt u consulaire informatie voor Nederlanders in Estland. Onder Reizen in Estland vindt u informatie voor Nederlanders die tijdelijk in Estland verblijven.

Indien u specifieke consulaire vragen heeft, kunt u per e-mail of telefoon contact met ons opnemen. De ambassade kan alleen op afspraak bezocht worden.

Contact:

Mari Märjamaa, Operational Manager

tal-ca@minbuza.nl

+372 680 5500

Economie en handel

De Estse economie kent een positieve groei en biedt volop mogelijkheden voor exporteurs en investeerders.

Bij de Nederlandse ambassade in Estland is een economisch medewerker werkzaam. De ambassade kan ondersteuning bieden aan Nederlandse bedrijven die zaken willen doen in Estland. De ambassade onderhoudt een uitgebreid netwerk met overheidsinstanties, bedrijven en overige samenwerkingspartners en kan u hierdoor assisteren bij onder andere handelsvragen, de voorbereiding van handelsmissies, werk- en bedrijfsbezoeken. Hierbij moet ook gedacht worden aan het plannen, organiseren en uitvoeren van handelsbevorderende evenementen, zoals seminars, workshops, beurzen en exposities.

Uitgebreide informatie over zaken doen in Estland vindt u op de RVO-landenpagina Estland. Het is mogelijk om telefonisch en per e-mail aan afspraak te maken met de economisch medewerker, Kadri Pedas.

Contact:

Kadri Pedas, Senior Trade and Investment Promotion Officer

tal-ea@minbuza.nl

+372 680 5521

Regional business development team

Het Regional Business Development team is onderdeel van het economisch netwerk in de Noordse en Baltische landen. Het team brengt business cases en projecten in de regio in kaart, gaat op zoek naar geïnteresseerde Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen en werkt vervolgens een plan uit om gezamenlijk deze kansen te verzilveren. Verder heeft het team informatie die niet te vinden is via Google, een exclusief cross-sectoraal netwerk en een regionaal overzicht van zakelijke mogelijkheden. Samen met de ambassades worden netwerk- of matchmaking evenementen georganiseerd in de regio en in Nederland. Ook is het Regional Business Development team regelmatig aanwezig op beurzen en seminars.

Contact:

 Hijman van Praag

Head of Business Development - Nordics & Baltics

hijman-van.praag@minbuza.nl

+45 314 94 140

 Margot Roose

Business Development – Baltics & Finland

margot.roose@minbuza.nl

+372 53 63 66 93

Defensie

De Nederlandse Defensieattaché in Litouwen is mede-geaccrediteerd in Estland en Letland. Hij fungeert als contactpersoon op het gebied van defensie tussen Nederland en de drie landen.

Contact:

Luitenant-kolonel Laine den Hollander, Defensieattaché in Litouwen, mede-geaccrediteerd in Estland en Letland.

laine-den.hollander@minbuza.nl

+370 694 64 526