U gaat exporteren naar Duitsland

Duitsland is voor Nederland de belangrijkste handelspartner, zowel wat betreft export als import. De vraag naar innovatieve producten en diensten in Duitsland biedt Nederlandse exporteurs volop kansen. Niet alleen grote bedrijven, maar ook het midden- en kleinbedrijf kunnen profiteren van de mogelijkheden in Duitsland.

Het innovatievermogen in Duitsland biedt bovendien kansen voor samenwerking met interessante partijen op het gebied van R&D. Nederland heeft een uitgebreid eigen netwerk in Duitsland dat de Nederlandse economische belangen behartigt en het Nederlands bedrijfsleven ondersteunt.

Beginnen met exporteren

De Nederlandse overheid kan u helpen met de eerste stappen op een buitenlandse markt. Veel informatie vindt u op Ondernemersplein.nl  en via de app NL exporteert. De Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staan klaar om uw vragen te beantwoorden en geven advies.

Informatie per land

Bij RVO vindt u informatie per land die u nodig heeft, bijvoorbeeld over de lokale invoertarieven en -procedures. Kies daarvoor uw land in het landenoverzicht  en klik vervolgens op exportregels.

Kies het juiste exportdocument

Als u gaat exporteren, krijgt u met veel documenten te maken. Voor exporteren binnen de Europese Unie en buiten de Europese Unie heeft u verschillende documenten nodig. Sommige documenten laat u bij de Douane zien als u goederen de grens over brengt. De Kamer van Koophandel heeft voor u de benodigde documenten.

Exporteren naar dit land of gebied

Wilt u exporteren naar Duitsland? Neem dan contact op met de voor uw sector relevante contactpersoon binnen het economisch netwerk Duitsland.

Informatie