Rijbewijs verlengen in Duitsland?

Woont u in Duitsland en is uw Nederlandse rijbewijs verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U moet uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Duits rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

Wanneer u in Duitsland woont en in het bezit bent van een Nederlands rijbewijs B, BE dan gelden volgende regels:

Geruime tijd voor afloop van de geldigheid van uw rijbewijs kunt u zich het beste melden bij de Führerscheinstellein uw woonplaats, om daar na te vragen welke documenten u nodig heeft om een Duits rijbewijs te verkrijgen. Meer informatie vindt u op de website van het Duitse ministerie van Verkeer en digitale Infrastructuur (informatie in het Duits).

Let op: wanneer uw rijbewijs al lang verlopen is, bestaat er een grote kans dat u uw rijbewijs opnieuw moet behalen.

Rijbewijs kwijt of gestolen?

Is uw Nederlandse rijbewijs kwijt of gestolen? Dan moet u een Duits rijbewijs aanvragen. Dit kunt u doen bij de Führerscheinstelle in uw woonplaats.

Wanneer u uw rijbewijs verloren hebt, is het van belang dat u een bewijs van aangifte bij de politie kunt tonen. Mogelijk heeft u ook een echtheidsverklaring nodig. Deze kunt u bij de RDW opvragen.

U kunt een verklaring van vermissing (pdf, 75kb) downloaden en sturen naar de RDW. Zo voorkomt u misbruik van uw Nederlandse rijbewijs.