Bezoek de Nederlandse ambassade

Raam met glaspanelen

Het gebouw

De architect Rem Koolhaas heeft in samenwerking met zijn architectenbureau ‘Office for Metropolitan Architecture‘ (OMA), de Nederlandse ambassade in Berlijn ontworpen en gebouwd. Het ontwerp van de ambassade werd de Architekturpreis 2003 toegekend en bovendien won het twee jaar later de Mies van der Rohe Award for European Architecture. In 2004 werd het ambassadegebouw officieel geopend door de toenmalige koningin van Nederland, Koningin Beatrix. De ambassade bevindt zich in hartje Berlijn, direct aan het Spreekanaal, in de historische Klosterstraße.  

Rondleiding

U bent van harte welkom om een bezoek te brengen aan de Nederlandse ambassade in Berlijn en zo een indruk te krijgen van de bijzondere architectuur van het gebouw. Gedurende de gehele rondleiding wordt u door één van onze medewerkers begeleidt. De rondleiding zal van start gaan met een korte voorlichtingsfilm in de foyer. Hierin wordt er door Rem Koolhaas uitleg gegeven over zijn ontwerp. Vervolgens zal de medewerker u door het gehele gebouw leiden. In verband met veiligheidsoverwegingen is er een maximum van 20 personen per groep vastgesteld.

Rondleidingen worden iedere eerste vrijdag van de maand om 14:00 uur aangeboden.
N.B.: de ambassade behoudt het recht de rondleidingen te laten vervallen of op een andere dag en/of tijd aan te bieden, in het geval dat de eerste vrijdag van de maand op een feestdag valt of de ambassade vanwege andere evenementen niet toegankelijk is.

Aanmelding

Aanmeldingen worden behandeld op chronologische volgorde. Wij willen u vragen onderstaande gegevens van alle deelnemers, vóór de 15de van de voorgaande maand per e-mail toe te sturen aan BLN-TOURS:

  • Naam
  • Paspoort- of ID-kaart nummer
  • Telefoonnummer waaronder u in Berlijn te bereiken bent.

U wordt per e-mail geïnformeerd of uw aanvraag kan worden aangenomen.

Wij willen u erop wijzen dat toegang tot de ambassade alleen kan worden toegestaan, mits iedere deelnemer op deze manier is aangemeld en zich bij de veiligheidsmedewerkers kan legitimeren.