Ambassade Havana is op zoek naar stagiairs

Wil je stagelopen op een ambassade en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de betrekkingen tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Cuba? De ambassade in Havana zoekt 2 stagiair(e)s, een voor de afdeling Economie en een voor de afdeling Cultuur en Communicatie, voor de periode van 1 februari tot 1 augustus 2019.

Over de ambassade

De ambassade in Havana is een middelgrote post met 16 medewerkers en is gevestigd in de wijk ‘Miramar’. Wij houden ons bezig met de betrekkingen van het Koninkrijk met 2 landen, namelijk Cuba en Jamaica. Onze kerntaken liggen op het gebied van politiek, economie en handel, mensenrechten, cultuur, sport en consulaire zaken. Onze ambassade is een stimulerende en leerzame werkomgeving met enthousiaste collega’s en zeer afwisselende werkzaamheden.

Als stagiair(e) word je nauw betrokken bij de dagelijkse werkzaamheden. Wij bieden stageplaatsen met een gevarieerd takenpakket. De invulling wordt in overleg vastgesteld.

Stagiair afdeling Economie

De ambassade speelt een proactieve rol om bedrijven en instituten uit het Koninkrijk te assisteren bij het benutten van kansen als die zich aandienen. Wij richten ons met name op drie sectoren: watermanagement, landbouw en duurzame energie. Als stagiair ondersteun je deze rol in brede zin.

Informatie over je taken en profiel vind je op werkenvoorinternationaleorganisaties.nl.

Stagiair afdeling Cultuur en communicatie

Cultuur speelt een belangrijke rol in de Cubaanse maatschappij en politiek. Onze ambassade was altijd al actief met culturele activiteiten, maar nu Cuba zich geleidelijk meer openstelt voor de buitenwereld, breiden deze activiteiten zich verder uit. Publieksdiplomatie en social media worden ook in Cuba steeds belangrijker. Als stagiair ondersteun je deze rol en activiteiten.

Informatie over je taken en profiel vind je op werkenvoorinternationaleorganisaties.nl.