Rijbewijs geldig in de Democratische Republiek Congo

Wilt u in de Democratische Republiek Congo de weg op? Controleer dan of u naast uw Nederlandse rijbewijs ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.

Rijbewijs geldig in het buitenland?

Met een geldig Nederlands rijbewijs mag u in alle EU-landen rijden. Ook in Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland is uw rijbewijs geldig.

Buiten de EU heeft u soms een internationaal rijbewijs nodig. De landen waar een internationaal rijbewijs verplicht is, vindt u op de website van de ANWB. Daar leest u ook hoe u een internationaal rijbewijs bestelt.

Gaat u voor een langere periode naar het buitenland? Dan gelden soms andere regels. Meer informatie vindt u op rijksoverheid.nl.

Rijbewijs gestolen/kwijt in het buitenland

Is uw Nederlandse rijbewijs in het buitenland gestolen of bent u het kwijtgeraakt? Op de website van de RDW leest u hoe u na diefstal of verlies een nieuw rijbewijs aanvraagt.

Rijbewijs geldig in dit land of gebied?

Als u tegengehouden wordt door de politie, adviseren wij u om uw rijbewijs te laten zien maar niet af te geven. Als de politieman er op aandringt dan is het advies om samen naar het dichtstbijzijnde politiekantoor te gaan. U kunt een nationaal rijbewijs aanschaffen. Hiertoe dient u uw internationale rijbewijs te tonen.