Huisdieren mee op vakantie naar China?

Gaat u op vakantie naar China? En neemt u uw hond, kat, fret of ander huisdier mee? Lees dan wat u vooraf moet regelen en welke eisen er zijn bij terugkomst in Nederland.

Huisdieren mee op vakantie

Binnen de Europese Unie (EU) gelden andere regels dan wanneer u met uw huisdier buiten de EU reist. Omdat honden en katten ziektes zoals rabiës (hondsdolheid) bij zich kunnen dragen, moeten ze zijn ingeënt. Voor andere dieren kan een gezondheidsverklaring van de dierenarts nodig zijn.

Voor de volledige regelgeving kunt u de websites bekijken van het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Huisdier meenemen binnen de EU

Op de website van het LICG vindt u de regels over reizen met uw huisdier binnen de EU. U leest wat u vooraf moet regelen en welke eisen er zijn bij terugkomst in Nederland.

Huisdier meenemen buiten de EU

Voor reizen met huisdieren naar landen buiten de EU kunnen andere regels gelden. Op de website van het LICG vindt u de regels over reizen met uw huisdier buiten de EU. U leest wat u vooraf moet regelen en welke eisen er zijn bij terugkomst in Nederland.

Geen informatie over dit land of gebied bij het LICG?

Ontbreekt de landspecifieke informatie op de website van het LICG? Neem dan contact op met de ambassade of het consulaat van het land dat u gaat bezoeken. Contactgegevens van de dichtstbijzijnde vertegenwoordiging (meestal in Den Haag of Brussel) vindt u op rijksoverheid.nl.

Huisdieren mee op vakantie naar dit land of gebied

Wilt u uw hond of kat meeverhuizen naar China? Een tijdige voorbereiding is essentieel.

Op de website van de internationaal georiënteerde dierenkliniek International Center for Veterinary Services vindt u meer informatie over het importeren van huisdieren in China. Ook kunt u bij uw eigen dierenarts om advies vragen.

Wanneer u terugkeert naar Nederland moet u ook aan enkele voorwaarden voldoen. Deze staan beschreven op de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.